Hudvård

Hur mycket solskydd ska jag ha i ansiktet? Enkla knepet som hjälper dig!

När solen gör entré – då gör även vårt solskydd det. Men hur mycket solskydd ska man ha i ansiktet? Testa det här smarta knepet! 

Du har säkert koll på att solskydd är en bra grej och att det bör användas. Det är den absolut bästa anti age-produkten då solens skadliga strålar är hudens största fiende. Pratar vi om allvarligare saker än bara det ytliga, så är just solskydd det som kan minska risken för hudcancer. Så lägg några minuter på att smörja in dig innan du ger dig ut i solen – inte minst vad gäller ansiktet som är extra utsatt.

Inte redan en Glossie? Läs mer om månadens beauty treat här! 

Hur mycket solskydd (SPF) ska jag använda till ansiktet? 

För och främst, behövs det ett specifikt solskydd till ansiktet? Egentligen inte. Däremot är solskydd för kroppen oftare tjockare i konsistensen och du kan uppleva att det lägger sig som ett lager i ansiktet, som inte sjunker in. Dessutom finns en större risk att porerna täpps till och även att det är svårt att applicera smink över. Det finns många solskydd anpassade för just ansiktet, är du inte nöjd med resultatet du får av en SPF för kroppen – testa en som är framtagen för ansiktet.

GLOSSYBOX chefredaktör Terese Allert applicerar solskydd med hjälp av trefingersmetoden.

Så hur mycket ska du använda? En riktlinje är en halv tesked. Men om du inte har med dig en måttsats in i badrummet eller till stranden för att kontrollera att det blir rätt finns ett enkelt knep att ta till – trefingersmetoden. Använd fingrarna och dra ut produkten på ditt lång-, pek- och ringfinger. Då har du tillräckligt med produkt för att täcka både ansikte och hals (viktigt, glöm inte halsen). Om du använder ett solskydd i mousseform, tänk en boll lika stor som en golfboll för ansikte och hals.

Vad händer om jag tar för lite solskydd till ansiktet? 

Att inte ta rätt mängd solskydd, gör att den SPF (Sun Protection Factor) som står på förpackningen inte stämmer. SPF 30 kan till exempel bli SPF 15 med för lite produkt, vilket innebär att skyddet blir lägre och att du lättare bränner dig.

Ultrasun – Anti Pigmention Face Lotion SPF 50+Clinique – Mineral Sunscreen Fluid for Face SPF50, La Roche-Posay – Anthelios Ultra-Light Invisible Fluid SPF50+ Sun Cream, Evy – Daily Face Mousse SPF 30

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får dessutom förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar!
Läs mer: GLOSSYBOX månadsprenumeration

Läs mer! 

Så rengör du dina smink- och hårborstar
En nybörjares guide till hyaluronsyra 
Self-care Sunday: Din lyxigaste hudvårdsrutinGLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor