Hudvård

Jag testade ELEMIS Cleansing Balm – det här är min ärliga recension

Snart lanserar vi GLOSSYBOX x ELEMIS, en limiterad box fylld med favoriter från det högkvalitativa hudvårdsmärket ELEMIS. I boxen finns bland annat ELEMIS Pro-Collagen Cleansing Balm. Det här är min recension! 

Eftersom jag jobbar i skönhetsbranschen, och också har ett väldigt stort intresse för området privat har jag testat (milt sagt) en hel del produkter genom åren. Just ELEMIS har jag däremot inte en jättestor erfarenhet av, även om jag varit nyfiken på att testa väldigt länge. Så när jag fick veta att vi på GLOSSYBOX skulle lansera en limiterad box tillsammans med just ELEMIS slog mitt hjärta lite snabbare. Så kul att ni ska kunna få testa deras lyxiga och effektiva produkter – men till ett snällare pris. 

Inte redan en Glossie? Börja prenumerera idag så får du köpa våra kommande limited edition-utgåvor till ett lägre pris. Läs mer här!

Den produkt jag är allra gladast över att den är med i boxen, är ELEMIS storsäljare Pro-Collagen Cleansing Balm. Det är ett rengöringsbalm som vårdar, återfuktar och effektivt tar bort makeup och orenheter. Jag var inte sen med att låta den här rengöringen komma i kontakt med mitt ansikte. 

Vill du vara säker på att inte missa lanseringen? Signa upp dig här så får du ett mejl som påminner dig! 

Recension: ELEMIS Pro-Collagen Cleansing Balm 

Jag är ett stort fan av att dubbelrengöra ansiktet varje kväll. Det innebär att jag rengör ansiktet med två olika rengöringar, först en balm eller olja som löser upp smink och smuts, och sedan ytterligare en rengöring (som gel, lotion eller mousse) som då verkligen har möjlighet att rengöra ansiktet ordentligt – eftersom jag inte har något smink eller liknande i vägen. 

Det här är mitt favoritsteg i hudvårdsrutinen och jag ÄLSKAR konsistensen hos en balm eller olja och hur härlig (och ren!) huden känns efteråt. Vissa kanske anser att det är onödigt med två rengöringar och man måste inte göra det – men  jag ser det som ett mini-spa varje kväll. 

Så låt oss komma till min recension av ELEMIS Cleansing Balm:

Det krävdes en gång för att inse att Pro-Collagen Cleansing Balm är en otroligt bra produkt. Efter ytterligare en testomgång kan jag konstatera: Det här är det bästa cleansing balm jag (hittills) har testat! Låt oss lista anledningarna: 

1. Konsistens: Som att applicera ett mjukt och mysigt smör på huden (tänk inte Bregott nu utan på ett bra sätt). Jag vill bara fortsätta stå och massera mitt ansikte och aldrig skölja av den. 

2. Doft: Jag föredrar egentligen parfymfria produkter. Jag vill att de ska vara effektiva framför att de doftar gott, men tack vare doften känns produkten ännu lyxigare. 

3. Resultat: Det här rengöringsbalmet löser upp ALLT du har på huden, och det fort. Om du har känsliga ögon ska du kanske inte gnugga in den just där, men utöver det är det bara att massera in och njuta. Fukta sedan en handduk och torka bort produkten eller kör snabbvarianten med bara vatten. Huden känns supermjuk efteråt och stramar inte alls.

4. Glow: Många andra cleansing balms lyckas pricka av de tre punkterna ovan men här är det som skiljer sig och gör den här produkten fantastisk – glowet. Herregud, jag har nog aldrig speglat mig så mycket (och tagit så många selfies) som när jag använt den här produkten. Hej då highlighter, jag behöver inte dig längre. 

Så, efter att ha använt produkten två gånger klickade jag hem den i full size (trots det relativt höga priset för en rengöringsprodukt). Nu står den där i mitt badrumsskåp och skämmer bort mig varje kväll. 

Vill du också testa ELEMIS Cleansing Balm? Ställ alarmet på klockan 11 den 25 augusti då det är exklusiv förturslansering för alla Glossies (om du inte är prenumerant är det 27 augusti som gäller!). 

Läs mer om GLOSSYBOX x ELEMIS, och se fler spoilers här! 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Terese Allert

Terese Allert

Beauty Editor