Hudvård

Raka rätt – 5 tips för en bättre rakning

Rakning med hyvel är ett enkelt och smärtfritt sätt att avlägsna kroppsbehåring. Med de här tipsen får du ett lent resultat, fritt från röda prickar och irritation.

Artikeln är i samarbete med Bic som medverkar i GLOSSYBOX oktober 2022.

Oavsett hur ofta och hur mycket du väljer att raka dig, är det viktigt att använda en bra rakhyvel (och att byta ut bladet med jämna mellanrum). Bic har ett stort utbud av olika rakhyvlar både för kvinnor och män. Nu har de utökat sitt sortiment och lanserar sin första fembladiga rakhyvel för kvinnor. Det är den första damrakhyveln från Bic som har utbytbara blad som du kan köpa separat.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

Hållbarhet står nämligen i fokus hos Bic och de utvecklar ständigt sina produkter för att göra dem mer hållbara. Click 5 Soleil, som några Glossies får testa i oktober, har ett handtag bestående av 40 procent återvunnen plast och en förpackning i återvunnen papp.

Tips för en bättre rakning

1. Vassa blad

Regel nummer ett: använd alltid en vass hyvel. Det ger en närmare rakning och minskar risken för att du skär dig eller får inåtväxta hårstrån.

2. Mjuka upp huden

Raka aldrig på torr hud! Genom att låta huden och porerna mjukas upp av vattenångan i duschen blir rakningen enklare och risken för skärsår och röda prickar minskar markant. Avsluta därför din dusch med rakhyveln, istället för att börja med den.

3. Exfoliera

Genom att avlägsna döda hudceller, som kan lägga sig som ett lager på huden, får du en närmare rakning och ett lenare resultat. Hyveln kommer åt bättre när huden är rengjord och skrubbad med en kroppspeeling eller skrubbvante. Du behöver inte exfoliera varje gång du duschar, det räcker med någon gång i veckan.

4. Stressa inte

Det är trots allt vassa rakblad du handskas med, så stressa dig inte igenom processen. Följ stegen ovan och använda alltid rakgel eller skum tillsammans med hyveln. För att undvika inåtväxta hårstrån ska du raka i hårets växtriktning. Raka med ett lätt tryck och med långa drag.

5. Återfukta

Skölj av området du rakat noga och applicera sedan body lotion, när du klivit ur duschen, för att kapsla in fukten, minska risken för röda prickar och för att undvika torr och kliande hud. Starkt parfymerade lotions kan irritera en nyrakad hud så testa gärna en parfymfri variant med lugnande aloe vera eller sheasmör.

Psst! Just nu får du 20% rabatt på hela BICs sortiment hos Apotea. Använd koden BIC20. Gäller till och med 30 nov 2022.

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor