Hoppa till huvudinnehåll
Hudvård

Lär dig mer om finnplåster

GLOSSYBOX
Skribent och expert2 år sedan
View GLOSSYBOX's profile
Små, transparenta plåster som du fäster över finnar – och som sedan skyndar på läkningsprocessen och snabbt förminskar dess storlek. Lär dig mer om pimples patches (eller som det heter på svenska – finnplåster)! 

Som många innovationer inom hudvård så kommer pimples patches från Sydkorea, och är en självklar del inom K-beauty. Alla som någon gång har fått en finne kan nog enas om att det är i princip omöjligt att inte pilla på den, även om vi vet att den då riskerar att lämna kvar ett rött märke och i värsta fall även ärr efter sig. Det löser pimple patches! 

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

Finnplåster: Så funkar det och så använder du dem

De små transparenta plåstren ska fästas direkt över blemman (på torr, rengjord hud) vilket gör det omöjligt att sedan komma åt den med dina fingrar fulla med bakterier. Den får helt enkelt läka ifred. Det som sedan gör att det går betydligt snabbare för finnen att minska i storlek och försvinna helt är att plåstren absorberar vätskan i finnen.

De är ofta gjorda av hydrokolloid vilket är skonsamt för huden samtidigt som det bildar en dämpande barriär över huden som förhindrar att fukt och bakterier tränger in i finnen. 

I GLOSSYBOX augusti 2022 får några Glossies testa "Acne Pimple Master Patch" från COSRX

Du kommer snabbt kunna se hur de verkar, då det transparenta plåstret ändrar färg till mer vitt när vätskan absorberas och området där finnen tidigare var slätas ut. Huden kommer heller inte torkas ut, i jämförelse med många andra hudvårdsprodukter som ska bekämpa finnar och akne. 

Läs också:8 tips som enkelt uppdaterar din hudvårdsrutinIngrediensskola: AHA i hudvård – så funkar detVad vi kan lära oss av koreansk hudvård (K-beauty)

 

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox