Hoppa till huvudinnehåll
Hudvård

Ingrediensskola: AHA i hudvård – så funkar det

GLOSSYBOX
Skribent och expert2 år sedan
View GLOSSYBOX's profile

AHA står för Alpha Hydroxy Acid och är ett samlingsnamn för olika naturliga syror. Vi berättar mer om dess effekt och hur du inkluderar det i din hudvård!

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

För den hudvårdsintresserade har förmodligen orden AHA och syror dykt upp när du gjort research inom ämnet och letat efter olika produkter som ska visa resultat på din hud. AHA står för Alpha Hydroxy Acid och är ett samlingsnamn för olika naturliga syror som ofta utvinns ur socker från olika växter och frukter eller mjölkprodukter. Ordet ”syra” kan säkerligen låta lite läskigt i hudvårdsammanhang men det är inte någonting som kommer att fräta sönder din hud. Däremot är det en kraftfull ingredienser som ska behandlas med respekt och som du med fördel kan läsa på lite om innan du börjar införa det i din hudvårdsrutin.

REN – Ready Steady Glow Daily

AHA är nämligen toppen att addera i hudvård för dess exfolierande effekt och det fina resultat som det ger. De stimulerar nämligen cellförnyelsen och eliminerar döda hudceller som ligger på översta hudlagret och som kan göra huden fnasig och glåmig. Den AHA-syra som har den minsta molekylstorleken, och på så sätt kan penetrera huden bäst, är glykolsyra (glycolic acid). Andra AHA-syror är bland annat mjölksyra (lactic acid) och mandelsyra (mandelic acid). Dessa passar extra bra för dig som är nybörjare på AHA eller som har en känslig hud. 

Kora Organics – Noni Night AHA Resurfacing Serum

AHA är toppen för de allra flesta – men i lagom dos. Less is more är ledordet och det viktiga är att känna in din hud och hur den reagerar på syran. Speciellt om du inte använt syror tidigare. Vissa kan använda AHA varje dag medan andra kan uppleva att det blir för mycket för huden och att det ger motsatt effekt, en torr och irriterad hud som stramar och kliar. Var därför försiktig i början så att du inte skadar hudbarriären och använd inte flera hudvårdsprodukter med syror i samma rutin. Låt en produkt som innehåller AHA vara hjälten som får göra sitt jobb ordentligt och kombinera med fuktgivande och närande produkter som bidrar till den fina effekten. 

Allies of Skin – Mandelic Pigmentation Corrector Night Serum

Därför är det ypperligt att se AHA-produkter som någonting du går in med i hudvårdsrutinen då och då för att speeda upp hudens naturliga förnyelseprocess och ge den en extra skjuts för att trolla fram en slätare hud med ny lyster. AHA kommer bli din bästa vän när det kommer till att släta ut fina linjer, minska synligheten av porer och för att jobba på ojämnheter i hudtonen. Sist men inte minst, om du hoppar på AHA-tåget är det dags att plocka fram solskyddet, året runt. AHA gör nämligen huden mer solkänslig eftersom den blottar nya hudceller. 

BYBI Beauty – Acid GoldMen vad är skillnaden på AHA och BHA? Här kan du läsa om BHA! 

Läs mer!Syror i solen – vad gäller egentligen på sommaren? Så väljer du rätt solskydd (baserat på din hudtyp)Addera C-vitamin till din hudvårdsrutin och gör dig redo för glow

 

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox