Hoppa till huvudinnehåll
Hudvård

8 tips som enkelt uppdaterar din hudvårdsrutin

GLOSSYBOX
Skribent och expert2 år sedan
View GLOSSYBOX's profile
Det krävs inga stora förändringar eller extra mycket tid för att ta din hudvårdsrutin till nästa nivå. Här är åtta tips du kan testa redan ikväll!Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

1. Applicera på fuktig hud 

Fuktig hud har lättare för att ta åt sig av produkterna du använder, jämfört med en torr hud. Då kapslar du också in fukten i huden och bidrar till en välmående hudbarriär. Huden behöver inte vara blöt, badda den lätt med en handduk efter rengöring. Se även till att efterföljande produkter du använder inte sjunker in helt innan du applicerar nästa. 

NEOSTRATA – Skin Active Exfoliating Wash

2. Exfoliera (inte) mera 

Att exfoliera huden är en essentiell del i en hudvårdsrutin men exfoliering är inte bara de produkter du har med peeling-korn i och det är mycket möjligt att dina produkter innehåller exfolierande syror som fungerar på samma sätt (även om det inte känns som att du skrubbar huden). Se därför över hur många av dina produkter som faktiskt har exfolierande effekt och undvik att använda dessa varje dag och inte i samma rutin. Då kan det lätt bli för mycket för huden. 

Garnier – Micellar Reusable Make-up Remover Eco Pads

3. Dissa padsen

Har du för vana att svepa en bomullspad över ansiktet med till exempel micellärvatten eller toner? Att förbruka massor engångsprodukter är inte toppen för miljön och dessutom suger bomullen upp mycket av produkten innan den ens kommit i kontakt med ansiktet vilket gör att den tar slut snabbare. Lösningen? Byt ut engångspadsen mot återvinningsbara som du kan tvätta eller applicera produkten direkt i ansiktet med händerna. 

La Roche-Posay – Anthelios Pigmentation SPF 50+

4. Använd solskydd

Låt oss gå direkt på sak: utan solskydd har allt du gör för din hud gått förlorat. Det går visserligen inte att stoppa hudens åldrande men det går absolut att orsaka att hudens åldras i förväg. Genom att hoppa över solskyddet kan det leda till ojämn hudton med pigmenteringar, djupare rynkor och i värsta fall hudcancer. Gör solskyddet till ett självklart sista steg i din hudvårdsrutin på morgonen.

CeraVe – Facial Moisturising Lotion

5. Glöm inte hals och dekolletage 

Tänk såhär: Ansiktet slutar där brösten börjar, så ta hand om både hals och dekolletage på (nästan) samma sätt som ansiktet. Även där syns ålderstecken och genom att återfukta och vårda huden minskar du uppkomsten av fina linjer och pigmenteringar. Vill du inte använda din dyra ansiktskräm ända ner på brösten? Köp en billigare variant du inte har några problem att slösa med! Har du produkter du inte riktigt gillade i ansiktet? Släng inte dessa utan testa på hals, dekolletage och händer. 

PURITO Fermented Complex 94 Boosting Essence

6. Från tunnast till tjockast 

Älskar du att använda flera olika produkter och att testa dig fram för att hitta en hudvårdsrutin som passar just din hud? Det kan vara svårt att veta hur och när alla toners, serum och krämer ska användas. En enkel regel är att applicera produkterna från den som är lättast och tunnast till den som har den rikaste konsistensen. En olja kapslar in fukten från produkterna du har applicerat innan så om du använder oljor, låt det vara den allra sista produkten i rutinen. 

Clinique – Take The Day Off Cleansing Oil

7. Testa dubbelrengöring

Möts du också av sminkrester på handduken trots att du precis rengjort ansiktet?Sanningen är att det är få rengöringar som på en tvätt kan ta bort både smink, smuts och solskydd helt. Testa därför att rengöra i två steg – först med en oljebaserad rengöring och sedan med en vattenbaserad. Din hud (och dina handdukar) kommer att tacka dig! 

Caudalie – Vinergetic C+ Vitamin C Energy Serum

8. Håll dig till din rutin

Med ett gigantiskt utbud av hudvårdsprodukter på marknaden och lovord om att just en viss produkt är den du behöver, kan det vara svårt att inte dagligen varva mellan olika serum och krämer. I själva verket behöver en viss produkt ibland upp till flera månader för att faktiskt kunna ge resultat. Om du byter för ofta kan det även vara svårt at veta vilka produkter din hud gillar och vilka den reagerar på. Håll dig därför konsekvent till en viss rutin så den har möjlighet att göra bästa möjliga för din hud. 

Läs mer!Ingrediensskola: AHA i hudvård – så funkar detSå väljer du rätt solskydd (baserat på din hudtyp)Därför behöver du hudvård med ceramider

 

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox