Hudvård

Enkel läpprutin för återfuktade och mjuka läppar

Drömmen om återfuktade och mjuka läppar är närmare än du tror! Med fyra enkla steg i vår läpprutin kommer dina läppar bli i sin allra bästa form, utan att vara torra och fnasiga. 

Att ha torra och nariga läppar hör ofta de kallare månaderna till. Med en enkel läpprutin kan du däremot förebygga och motverka torra läppar – så att de snabbt blir återfuktade, mjuka och redo för makeup!

Inte redan en Glossie? Beställ din GLOSSYBOX idag!

Läpprutin steg 1: Exfoliera

Du vet hur det blir när du lägger makeup på en torr och fnasig hud, inte superbra resultat. Precis som vi lägger tid på en återfuktad, len och mjuk hud borde dina läppar få samma behandling. Grunden till att få bort fnas och nariga läppar stavas exfoliering och är starten på din snabba läpprutin. En läppskrubb tar skonsamt bort döda hudceller och efterlämnar en mjuk och fräsch känsla.

Project Lip ScrubBarry M Cosmetics Lip Scrub, NYX Professional Makeup This is Everything Lip Scrub

Steg 2: Återfukta

Att bara exfoliera läpparna och sen tro att allt är löst är att göra läpparna en otjänst. Du har visserligen jobbat bort det värsta fnaset men du har också skrubbat dem, vilket innebär att de är i extra behov av fukt för att återställa fuktbalansen. Smacka därför på ett läppbalsam. Vilket som är bäst? Leta efter en produkt som innehåller bivax eller lanolin som bildar en skyddande barriär. Glycerin binder fukt och ingredienser som sheasmör och vitamin E är också läpparnas bästa vän.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick, Dr Lipp’s Original Nipple Balms for Lips, La Roche-Posay Cicaplast Baume Lips 

Steg 3: Medan du sover

Vill du gå all in (och vem vill inte det?) så kan du även investera i en läppmask. De har oftast en tjockare konsistens som kanske inte är superkul att gå runt med på dagarna, men som gör under för läpparna medan du sover.

Steg 4: Vårdande färg

Att behöva hoppa över makeup-produkter för läpparna, bara för att de är torra och fnasiga – nej tack. Däremot fungerar inte alla typer av läppstift om du har en torr bas. Undvik därför de mest matta varianterna och satsa på en mjukgörande produkt som ändå ger färg (och gärna lite glans!) till läpparna.

Project Lip XL Liquid Plumping Gloss, Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine Lipstick, Dr. PAWPAW Multipurpose Tinted Balm 

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med en förmånligare pris).

Beställ!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor