Hudvård

Raka rätt – 4 tips för en smidigare rakning

Visste du att hela 96 procent av alla män rakar eller trimmar sin kroppsbehåring? Tillsammans med BIC Bamboo tipsar vi dig om hur du genomför rakningen på bästa (och mest skonsamma) sätt!

Artikeln är i samarbete med BIC som medverkar i The Man Box nummer 1 2022. 

I årets första The Man Box hittar du Bic Bamboo från Bic, värde 129 kr/st. Beställ den och ytterligare fem produkter, för endast 169 kronor. Läs mer och beställ här!

1. Låt huden vakna till liv

Regel nummer ett: raka aldrig med rakhyvel när huden är torr, då ökar ris- ken för inåtväxta hårstrån och irritation markant. Om du rakar dig i duschen, låt huden mjukas och värmas upp innan du tar fram rakhyveln. Ett bra tips är att avsluta duschen med rakning, istället för att börja med det.

2. Använd en vass hyvel

BIC Bamboo starterkit innehåller ett handtag och två utbytbara rakblad. Efter det går det utmärkt att köpa till de fembladiga, utbytbara bladen separat. För att kunna raka så nära huden som möjligt, och även undvika att skära sig eller irritera huden, är det viktigt att byta ut bladen med jämna mellanrum.

3. Exfoliera huden

Det må kanske låta som överkurs men genom att exfoliera huden med en kroppsskrubb eller exfolieringsvante hjälper du till att minska risken för inåtväxta hårstrån. En skrubb rengör porerna samtidigt som den avlägsnar döda hudceller och smuts på huden. Död hud kan även fastna i rakhyveln när du rakar dig och resultera i ett ojämnt resultat, så försök få in vanan att exfoliera huden en gång i veckan.

4. Ta din tid

Rakning är ingenting du borde skynda dig igenom, det är trots allt vassa rakblad vi har att göra med här. Om du ska raka dig i ansiktet så glöm inte att mjuka upp huden och även skölja av hyveln regelbundet under varmt vatten. Raka sedan i hårets växtriktning och kombinera med rakskum. Ju mjukare och mer återfuktad huden är, desto enklare blir rakningen och resultatet utav den.

BIC Bamboo rakhyvel har utvecklats för att ge dig en extremt när rakning och samtidigt minska påverkan på miljön. Skaftet är gjort av naturligt råmaterial och på bladet finns en mjukgörande remsa. 

Läs också: Unboxing The Man Box nr 1 2022: Spring Essentials

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor