Hoppa till huvudinnehåll
Hudvård

Så väljer du rätt solskydd (baserat på din hudtyp)

GLOSSYBOX
Skribent och expert2 år sedan
View GLOSSYBOX's profile
Precis som med övrig hudvård, finns det ett stort utbud av SPF specifikt anpassat för olika hudtyper och hudtillstånd. Så här väljer du rätt solskydd för just dig och din hudtyp – och kan vistas säkert i solen i vår och sommar! Artikeln är i samarbete med Eucerin som medverkar i GLOSSYBOX april 2022.

Det bästa solskyddet är det du faktiskt använder. Det är sedan länge bevisat att solen är en stor bov när det kommer till förtidigt åldrande, risk för pigmenteringar och ojämn hudton och inte minst ökad risk för hudcancer. Även om vi vet att det är viktigt att skydda oss mot solen, kan det vara desto svårare att hitta ett solskydd som du faktiskt gillar och gärna använder. Innan vi dyker in i personliga preferenser och olika hudtyper finns det några grundläggande saker du ska leta efter när du väljer solskydd. Först och främst, för ett fullgott skydd är det viktigt att sträcka sig efter en variant som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Är det sommar är det också viktigt att solskyddet har SPF 30 eller högre för att minska risken för solskador. Om du gärna tar ett dopp eller två under soliga dagar, välj ett solskydd som är vattenresistent. 

Har du valt att hoppa över solskydd för ansiktet med rädslan för att det ska täppa igen porerna och göra huden sämre? Idag finns många varianter som är icke-komedogena och snarare har hudvårdande egenskaper och fungerar som en förlängning av din hudvård. Om du har en oljigare hudtyp, välj ett solskydd som är fritt från olja och som har mattande effekt. För en torrare eller mogen hudtyp är det toppen om solskyddet innehåller hyaluronsyra eller glycerin för återfuktande egenskaper. För den känsliga huden finns det många solskydd som både lugnar och är utan parfym, vilket just alla solskydd från Eucerin är. Sist men inte minst, ska den ha en hint av färg i sig för att jämna ut hudtonen eller föredrar du en utan? Kika på Eucerins nyheter när det kommer till solskydd för att upptäcka vilket som passar just din hudtyp!  

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

SPF-tips! 

  • Applicera solskyddet 20-30 minuter innan du går utanför dörren. Då hinner det börja verka och sjunka in så att det inte försvinner så fort du hoppar i vattnet. 
  • Använd rätt mängd. Applicera generöst över hela kroppen, främst på de delar som är direkt exponerade av solen och inte skyddas av kläder. 
  • Återapplicera varannan timme om du badar. Även om solskyddet är vattenresistent behöver du bättra på skyddet för att säkerställa att du inte bränner dig. 

Solskydd med mattande effekt 

Hudtyp: Normal, kombinerad/aknebenägenSun Oil Control SPF 50+, Eucerin, 199 kr/50 ml. 

SPF som förebygger och reducerar pigmentfläckar

Hudtyp: Hyperpigmenterad hudSun Pigment Control Tinted SPF 50+, Eucerin, 229 kr/50 ml.

Solskydd som återfuktar och förebygger fina linjer

Hudtyp: Normal, fuktfattig, mogenSun Photoaging Control Tinted SPF 50+, Eucerin, 199 kr/50 ml. 

Läs mer: Unboxing GLOSSYBOX april 2022Morris Hair: Hårvård med fokus på naturliga ingredienserDärför behöver du hudvård med ceramider

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox