Hudvård

Därför behöver du hudvård med ceramider

Efter år av trendingredienser och nya uppstickare, som utlovar snabba resultat, kan det ibland vara en klok idé att gå back to basic och kika på de produkter som jobbar med det mest grundläggande för en hälsosam hud, nämligen en välfungerande hudbarriär. Låt oss dyka djupare i ämnet hudvård med ceramider! 

Artikeln är i samarbete med CeraVe som medverkar i GLOSSYBOX april 2022. 

Huden är vårt största organ som agerar skydd mot olika yttre faktorer. Genom att hålla hudbarriären stark blir det lättare för din hud att stå emot påfrestningar som temperaturskillnader, föroreningar och bakterier. Ceramider spelar en viktig roll för vår huds välmående och finns naturligt i vårt översta hudlager. Tillsammans med andra lipider skapar de en skyddande barriär och säkerställer en bra fuktnivå i huden. Däremot kan produktionen av ceramider minska, vilket resulterar i en försvagad hudbarriär, som då leder till en torr hud som kan strama, vara röd, irriterad och få en ojämn textur med bland annat finnar och eksem. 

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

I GLOSSYBOX april får alla testa CeraVes populära Moisturising Lotion

Ceramider går dock att tillföra genom hudvård – och är huvudingrediensen i alla produkter från CeraVe. För CeraVe är ceramider inte bara en ingrediens utan grunden för vetenskapen bakom varumärket. Alla produkter är utvecklade tillsammans med dermatologer som har valt ut de tre essentiella ceramiderna 1, 3 och 6-11 som är identiska med de som finns naturligt i huden. CeraVe’s resa började 2005 när experter noterade att många hudtillstånd som eksem, akne och torr hud alla hade en sak gemensamt: en försvagad hudbarriär. Till skillnad från vad många kanske tror ska en hud med hög talgproduktion med tendens till akne inte torkas ut med starka produkter utan testa istället att addera fukt för att stärka barriären. 

CeraVe’s sortiment av återfuktande och rengörande produkter är alla parfymfria och många går lika bra att använda i ansiktet som på kroppen. Även om varumärket lanserades för flera år sedan har det på senare tid seglat upp till att bli ett viralt fenomen på TikTok, där det hyllas av skinfluencers för både sin effektivitet, snälla ingredienslista och prisvärda utbud.

Läs mer: Unboxing GLOSSYBOX april 2022 

Rabattkod: CeraVe 2022

Just nu får du 20% rabatt på hela CeraVes sortiment hos Lyko! Uppge koden GLOSSYBOX, giltig från 1 mars till 31 maj 2021.

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor