Hår

Tips! Så använder du torrschampo som ett proffs


@lowengrip

Säg hej då till en fet hårbotten! Med torrschampo minskar du antalet hårtvättar och fräschar upp hårbotten. Läs vidare för våra tips om hur du använder produkten på bästa sätt! 

Torrschampo är en riktig räddare i nöden! Oavsett om du inte orkar tvätta håret eller vill ge hårbotten mer volym, så finns torrschampot där och gör att din hårvårdsrutin går betydligt snabbare (vilket vi speciellt tackar för under mörka och trötta novembermorgnar!). 

Ett torrschampo appliceras i hårbotten för att avlägsna smuts och överflödig olja som gör att hårbotten ser fet och flottig ut. Oavsett om du aldrig har använt torrschampo tidigare, eller är ett riktigt proffs på området så har vi samlat fyra supertips som gör att du får ut mesta möjliga av produkten!   

I november får alla Glossies testa Good to Go Dry Shampoo från Löwengrip. Signa upp dig här för att få torrschampot och fyra andra produkter levererade hem i vår ikoniskt rosa GLOSSYBOX!

GLOSSYBOX guide till fräsch hårbotten (utan tvätt)

Torrschampo tips 1: Snåla inte på produkten

För att produkten ska kunna absorbera överflödig olja och smuts så krävs det att tillräcklig mängd appliceras i hårbotten. Det är däremot viktigt att du håller flaskan på rätt avstånd (cirka 20 centimeter), annars är det lätt hänt att håret ser ”pudrigt” ut och att det blir för mycket produkt koncentrerat till just där du håller munstycket. Så tänk: håll flaskan längre bort, men applicera lite mer än du vanligtvis brukar. Fördela en jämn mist av produkten över hela hårbotten och lyft gärna på håret för att även komma åt underhåret. 

Torrschampo tips 2: Låt verka (längre än du tror) 

Om du läser anvisningarna för ett torrschampo står det ofta att du ska vänta ett tag innan du masserar hårbotten med fingrarna för att fördela produkten ytterligare. Om du däremot inte märker så stor skillnad kan det vara så att du helt enkelt har väntat för kort tid. Låt produkten verkar ordentligt, gärna upp till fem minuter. Har du ännu inte fått det resultat du önskar? Testa att upprepa proceduren! 

Torrschampo tips 3: Använd som texturspray 

Många torrschampon fungerar även utmärkt som texturspray, det vill säga att de även ger längderna extra stadga och volym. Testa därför att även spraya på längderna innan du till exempel ska locka eller sätta upp håret, då hålls frisyren på plats längre! 

Torrschampo tips 4: Tvätta håret ordentligt 

Torrschampo bidrar till att du inte behöver tvätta håret lika ofta, men när det är dags för hårtvätt: se till att du får bort alla produktrester från hårbotten. Torrschampot (som du sedan tidigare masserat in i hårbotten) lägger sig som en beläggning över hela håret och om det inte tvättas bort ordentligt kan det bli svårt för hårståt att växa igenom. Applicera därför schampo i två omgångar och massera in det ordentligt i hårbotten för att lösa upp produktrester. Vi rekommenderar Löwengrips nya hårvårdsserie Level up! 

Good to Go är en multifunktionell hårprodukt som effektiv fräschar upp hårbotten genom att avlägsna överflödiga oljor. Samtidigt adderas volym, stadga och textur – vilket gör att den även fungerar utmärkt som stylingprodukt. Berikad med provitamin B5 och hydrolyserat sojaprotein. Läs mer och beställ här! 

Läs om ytterligare två spoilers i GLOSSYBOX november 2021 här:
GLOSSYBOX november 2021: Unboxing Beauty DesiresTerese Allert

Terese Allert

Beauty Editor