Hudvård

Ge din hud intensiv fukt & glow med Moisture Booster

Eucerin i Glossybox

Skäm bort din torra hud med den naturliga superingrediensen hyaluronsyra. Nya Eucerin HYALURON-FILLER Moisture Booster är en ultralätt gel som ger såväl intensiv återfuktning som förnyad lyster. Några Glossies har fått testa!

Under vinterhalvåret får de flesta av oss torrare hud. En omedelbar effekt blir att huden känns stramare. Om torrheten inte behandlas kan det leda till förtidigt åldrande med fina linjer, rynkor och minskad elasticitet. Vad kan man då göra för att behålla hudens fuktnivåer? Ett sätt att ge huden en riktig fuktboost är att använda hudvårdsprodukter med hyaluronsyra.

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen och bildas av våra celler för att förse huden med fukt och spänst. Ung hud innehåller en hög andel hyaluronsyra, men med åldern minskar produktionen samtidigt som den befintliga reserven bryts ned. Hyaluronsyra skyddar huden mot att förlora fukt och drar till sig fukt likt en magnet. Den kan binda hela 1 000-10 000 gånger sin egen vikt i vatten!

Moisture Booster i din box!

I månadens box får några Glossies testa nylanserade Eucerin HYALURON-FILLER Moisture Booster , en ultralätt gel som återfuktar, reducerar fina linjer och ger en silkeslen hud med lyster. Moisture Booster kan användas som en del av din dagliga hudvårdsrutin, antingen som dagcreme eller tillsammans med din vanliga dagcreme. Den fungerar även utmärkt som primer innan makeup! Moisture Booster har en rad fördelar som gör att den passar alla hudtyper, även känslig hud. Den minimalistiska formulan innehåller enbart 11 noggrant utvalda ingredienser och täpper inte till porerna. Konsistensen känns underbart lätt och uppfriskande på huden med en direkt boost av intensiv fukt och glow. Hyaluron-Filler Moisture Booster har ett kliniskt och dermatologiskt bevisat resultat.  Den är därför idealisk att använda för hud som ser eller känns uttorkad, för en både långsiktig och omedelbar effekt.

Några Glossies får testa Moisture Booster i sin Glossybox!

Hudvårdsserie med extra fukt

Flera av produkterna i hudvårdsserien Hyaluron-Filler från Eucerin har unika sammansättningar av hyaluronsyra med olika molekylstorlekar. Högmolekylär och mellanmolekylär hyaluronsyra ökar fukthalten och slätar ut hudens yttersta lager. Lågmolekylär hyaluronsyra, där molekylerna är upp till 40 gånger mindre, tränger djupare ner i i huden, reducerar djupare rynkor samt hjälper till att öka hudens naturliga produktion av hualuronsyra. Produkterna innehåller även glycerin, ett fuktighetsbevarande ämne som smörjer torr hud samt ger ett långvarigt skydd och vårdar huden.

Varför är fukt så viktigt för huden?

Att ha en återfuktad hud handlar om mycket mer än bara hudens utseende, även om en fungerande hudvård kan få huden att se yngre ut. Huden är vårt största organ och har en enormt viktig del i vårt allmänna välbefinnande. När huden är i obalans arbetar den hårt för att skydda kroppen mot negativ påverkan. Fukt hjälper huden att reparera sig och hjälper också till att minska risken för hudproblem. 

Hösten innebär för många en stramare och torrare hud. I takt med att temperaturen blir kallare så reagerar blodkärlen i huden med att dra ihop sig, för att förhindra att förlora värme. Detta gör också att vi minskar vår talgproduktion vilket leder till att huden blir torrare. Men det är inte bara kyla som torkar ut huden. När luftfuktigheten är låg, exempelvis i centraluppvärmd inomhusluft, blir huden också ofta uttorkad och mer känslig. Hösten och vintern är med andra ord en tuff period för huden.

Förutom klimatet är kost, livsstil, sol, aggressiva hudvårdsprodukter och olika kemikalier faktorer som kan påverka hur din hud mår. Inre orsaker som hormonella förändringar och åldrande har en grundläggande betydelse för vår huds tillstånd. Den viktigaste faktorn är genetik och dina gener bestämmer din hudtyp (normal, torr, fet eller blandad). Torr hud är i högst behov av att tillföra fukt utifrån, men oavsett vilken hudtyp du har är du alltid i behov av fukt. En fet hud kan exempelvis reagera med att bli ännu mer oljig när den är uttorkad.GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor