GLOSSYBOX

Beautyexperternas bästa tips! Så använder du produkterna i ELLE x GLOSSYBOX Limited Edition

Vår kommande limited edition-box är tillsammans med inga mindre än ELLE! Under locket hittar du hela nio produkter till ett värde av 2 300 kronor. Här berättar varumärkena själva om produkterna – och ger dig ett och annat tips på hur du bäst använder dem. 

Nedräkningen har börjat! Om en vecka (24 september) lanserar vi ELLE x GLOSSYBOX, en limiterad box där innehållet har handplockats av ELLEs redaktion med skönhetsredaktör Carin Hellman i spetsen. Här hittar du både klassiska favoriter och nykomlingar vilket gör det till höstens ultimata beautypresent – till dig själv eller någon du vill skämma bort lite extra.

Inför lanseringen har vi pratat med samtliga varumärken i boxen, för att ta reda på vad de själva har för supertips när det kommer till just sin produkt. Det vill vi självklart dela med er! 

Inte redan en Glossie? Börja prenumerera idag så får du köpa ELLE x GLOSSYBOX Limited Edition före alla andra. Läs mer här!

COLEKT – Cologne Concentrate 

Från det svenska (och veganska) varumärket Colekt får du testa en av tre unisexdofter. Men hur ska du förvara din parfym för att öka hållbarheten och kvaliteten?

”Genom att vara noga med hur du förvarar dina dofter kan du förlänga livstiden för din parfym. Först och främst: undvik att exponera flaskan för ljus (speciellt direkt dagsljus) och se till att den står upprätt i ett skåp eller i en låda. För det andra så gör temperaturskillnader att doften förstörs snabbare så förvara den i en miljö som har en jämn temperatur eller där det är lite svalare.” 

Colekt tipsar också om hur du applicerar din nya doft på bästa sätt: 

”Applicera alltid parfym direkt på huden men gnugga inte in den. Doften ska sitta försiktigt på huden och mixas med dina naturliga oljor. Om du till exempel gnuggar dina handleder mot varandra kommer parfymens toppnoter att avdunsta snabbare.”

Clarins – Beauty Flash Balm och Hydra Essentiel Mist 

Snacka om beautyklassiker! Clarins berömda askungekräm Beauty Flash Balm har över 40 år på nacken och användes av alla supermodeller på 90-talet. Den uppstramande och utjämnande krämen har vunnit ”bäst i test” oräkneliga gånger och kan användas på flera olika sätt.
Som primer: Applicera på rengjord hud. Massera inte in krämen utan stryk på ett tunt lager över ansikte och hals. Applicera din makeup direkt efteråt.
Som ansiktsmask: Låt krämen verka under några minuter två till tre gånger i veckan. 

Alla behöver en mist i handväskan eller på skrivbordet för en snabb uppfräschning och fuktboost. Att applicera Hydra Essentiel Mist är som att ge huden åtta glas vatten! Misten går att använda så pass många gånger du själv föredrar under dagen. På sommaren svalkar den och på vintern är det perfekt när du sitter i den torra luften framför datorn.

Elizabet Arden – Advanced Ceramide Capsules

De här kapslarna är för huden, det som tandkrämen är för dina tänder! Tandkrämen håller tänderna friska starka och förebygger hål, Advanced Ceramide Capsules håller huden stark och frisk och förebygger åldrande. Dessutom är de perfekta att ta med på resan då det är väldigt smidigt att enbart packa med de antal kapslar du behöver. 

Advances Capsules lägger grunden för en hälsosam hud men de går också utmärkt att kombinera med ytterligare kapslar från Elizabeth Arden som jobbar mer resultatinriktat – som C-vitaminkapslar och retinolkapslar. 

Psst! Kapseln är dessutom biologiskt nedbrytbar!
 

PER LEI – Brow Lift ”Clear” 

Per Lei betyder ”för henne” på italienska och är ett svenskt varumärke som fokuserar på ögon och bryn. I boxen hittar du dess Brow Lift som är ett stärkande brynvax som skapar den trendiga brow lift-looken på ett kick. Hemligheten för att få brynen att stanna på plats hela dagen, och bibehålla den fluffiga looken, är att först borsta upp brynen med kammen och sedan vända på den för att låta den platta baksidan lätt trycka brynen mot huden. Den parfymfria produkten, som innehåller vårdande och stärkande ingredienser, skapar snabbt och enkelt det resultat du själv eftersträvar med dina bryn.

L’Oréal Paris – Volume Million Lashes Balm Noir 

Den produkt som är nyast på marknaden i boxen, är L’Oréal Paris senaste mascara! De flesta mascaror innehåller cirka 40 ingredienser men denna balm-in-mascara har med hjälp av banbrytande vetenskap en formula med endast 15 ingredienser, varav 99 procent är av naturligt ursprung. För att få ut så mycket som möjligt av din nya mascara, tipsar L’Oréal Paris makeup-artist dig om att…

… inte pumpa in luft i din mascara. Många gör det av ren vana men då torkar den snabbare och hållbarheten förkortas.

… applicera det andra lagret av mascara innan det första har torkat. På så sätt får du fylliga fransar men undviker att de klumpar.

… föra borsta fram och tillbaka vid fransrötterna för att ge en illusion av ännu tjockare fransar.

… applicera mascara som ett sista steg i din ögonmakeup. Lägg inte eyeliner och ögonskugga efter då det kan lägga sig ovanpå fransarna och förstöra helheten.

Filorga – Global-Repair Essence och Global-Repair Eyes & Lips 

Franska Filorga har flera olika serier med högkvalitativa hudvårdsprodukter. I ELLE x GLOSSYBOX får du testa två utav dem – en essence och en kräm för ögon och läppar. 

Global-Repair Essence använder du för en extra boost under kvällen. Den fungerar utmärkt att klappa in direkt på huden men Filorgas expert tipsar också om att testa att använda den som en mask enligt följande: 

1.  Fukta en bomullspad med vatten.
2. Dränk in bomullspaden med essencen.
3. Dela på bomullspaden för att få tunnare skivor.
4. Placera den över hela ansiktet som en mask, låt verkar några minuter och ta sedan bort.

Lernberger Stafsing – BB Cream Leave-in Treatment 

Upptäck en unik och beroendeframkallande hårprodukt! Multifunktionella BB Cream Leave-in Treatment ger omedelbart glans och elasticitet, samtidigt som den stärker hårstrået på sikt. Motverkar frizz, är färgbevarande och värmeskyddande. Använd en hasselnöts storlek för tunt hår, har du längre eller kraftigare hår, applicera en mängd stor som en macademianöt. Vegansk och producerad i Sverige.
 

Vad kostar ELLE x GLOSSYBOX och när kan jag köpa den?

Den limiterade boxen kostar 499 kronor och går att beställa på glossybox.se. Är du aktiv GLOSSYBOX- eller ELLE-prenumerant så kan du köpa boxen fredagen den 24 september klockan 08.00. Icke-glossies kan klicka hem boxen 72 timmar senare, måndag den 27 september.

Tidigare limited edition-boxar:
GLOSSYBOX x ELEMIS: Allt du behöver veta om vår exklusiva limited edition-box
GLOSSYBOX Summer Bag Limited Edition: Din ultimata sommarnecessär
GLOSSYBOX Mors dag 2021: Lansering och spoilers
Allt du behöver veta om Easter Egg Limited Edition 2021

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Terese Allert

Terese Allert

Beauty Editor