Hudvård

Micellär rengöring: Allt du behöver veta om den effektiva makeup-removern

Micellära rengöringsprodukter är ultimat för dig som letar efter en effektiv men skonsam sminkborttagning som snabbt gör sitt jobb. Men hur funkar det och vad finns det för olika typer av produkter? GLOSSYBOX guidar dig!

Det micellära vattnet, micellar water, har länge varit makeup-artisternas bästa vän. Efter att i många år varit en självklar hudvårdsprodukt på franska apotek har den letat sig ut i världen och hem i gemene mans badrumsskåp.  

Vid första anblick både känns och ser produkten ut som ett vanligt vatten men i själva verket döljer den en del spännande egenskaper. 

Vill du testa micellär rengöring? I månadens GLOSSYBOX Woke Up in Spring får alla Glossies en Micellar Gel från franska dwtn paris. Läs mer och beställ här! 

Så fungerar micellärvatten och micellär rengöring 

Micellära rengöringsprodukter innehåller molekyler som drar åt sig smuts och makeup likt en magnet. Samtidigt är de även berikade med återfuktande ingredienser vilket gör att rengöringen är lika mild som effektiv. Med andra ord passar den de allra flesta hudtyper. Häll ut produkten på en bomullspad och svep över ansiktet – superenkelt! 

Vad är skillnaden på micellärvatten och ansiktsvatten? 

De båda vätskorna kan se väldigt lika ut men har i själva verket två helt olika uppgifter. Micellärvatten är ett rengöringsvatten som tar bort smuts och makeup från huden medan en toner (ansiktsvatten) är mer vårdande och pH-balanserande. Enkelt förklarat – en toner ger någonting till huden medan micellärvatten tar bort. 

Inte redan en Glossie? Beställ din första box idag! 

4 (andra) micellära rengöringar

Garnier – Micellar Rose Water Cleanse & Glow, La Roche-Posay – Micellar Solution, Bioderma – Sensibio H2O Make-Up Removing Solution Sensitive SkinFilorga – Anti-Ageing Micellar Cleansing Solution

Ska micellärvatten tvättas bort från huden? 

På de allra flesta förpackningar står det att produkten inte behöver tvättas bort och nej, det är inget måste. Däremot kan rengöringsvattnet eller rengöringsgelen lämna en hinna på huden och de rengörande ingredienserna kan irritera huden om de får ligga kvar. Eftersom du även sveper den micellära rengöringen över ansiktet tillsammans med det smink och smuts du tar bort finns en risk att allt inte försvinner. Vill du vara säker på att ansiktet är helt rent? Följ upp med ytterligare en ansiktsrengöring! 

Ska du däremot på semester eller inte har tillgång till rent vatten,  så är micellär rengöring din go to-produkt. Många väljer också att använda en micellär rengöring på morgonen när ansiktet enbart ska rengöras och det inte finns något smink att ta bort. 

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris).

Läs mer!


Läs mer! 

Vad är Gua Sha – och hur använder man den?
GLOSSYBOX april 2021: Unboxing Woke Up In Spring
En nybörjares guide till hyaluronsyraGLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor