Hår

3 hårvårdsrutiner som får ditt hår att stråla

Ta hand om ditt hår – och det kommer tacka dig i form av att vara återfuktat, glansigt och välmående. Vi guidar dig till tre olika hårvårdsrutiner, beroende på hur mycket tid du har över. Lägger du fem minuter, 20 minuter eller 60 minuter på ditt hår idag? 

Artikeln är i samarbete med amika som medverkar i GLOSSYBOX januari 2022.

I GLOSSYBOX januari får några Glossies testa Flash Instant Shine Mask från amika. Vill du också testa minst fem skönhetsprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande här! 

Fem minuter hårvårdsrutin: Quick fix med ren känsla 

Låt oss vara ärliga – hår är visserligen kul men det är långt ifrån varje vardagsmorgon som det finns möjlighet att lägga ner lite extra tid på håret. Fem minuter räcker däremot gott och väl för att få ordning på morgonrufset! Med Perk Up Dry Shampoo får du inte bara håret att se rent ut – det känns också rent. Det är det närmaste du kan komma till att tvätta håret utan vatten! Spraya in i hårbotten, vänta på att magin ska hända och massera sedan in ordentligt. 


Perk Up Dry Shampoo  

20 minuter hårvårdsrutin: Reparera och ge näring 

Under vintern kan håret ofta kännas torrt och livlöst, samtidigt som användande av värmeverktyg och kemiska behandlingar får håret att bli försvagat.

1. Med amikas reparerande serie The Kure stärks håret samtidigt som det mjukgörs och får nytt liv. Fördela en mindre mängd av The Kure Bond Repair Shampoo i hårbotten, upprepa proceduren och följ upp med The Kure Bond Repair Conditioner i längderna.

2. När du kommer ut från duschen är det dags för multi-masking på endast 60 sekunder! Tack vare The Kure Multi-task Repair Treatment, som du fördelar i fuktig hår, motverkas framtida skador och dina hårstrån repareras. Att jobba på flera områden för att stärka håret har aldrig varit så enkelt (eller gått så snabbt!). 

The Kure Bond Repair Shampoo, The Kure Bond Repair Conditioner, The Kure Multi-task repair treatment

60 minuter hårvårdsrutin: Nystart för håret  

Hur lyxigt är det inte att avnjuta en längre hårvårdsrutin där hår och skalp får en riktig nystart och extra omtanke – hela vägen från tvätt till styling! Grunden till ett välmående hår börjar med hårbotten, där det kan samlas beläggningar från stylingprodukter. Det kan leda till att håret inte får möjlighet att växa ut tillräckligt, så glöm inte att rengöra ordentligt! 

1. Applicera Reset Pink Charcoal Scalp Cleansing Oil i hårbotten, i torrt hår, innan dusch. Låt verka i fem minuter innan du tillsätter vatten och sköljer ur noggrant. Följ upp med schampo som du fokuserar till hårbotten. Passa på att ge dig själv en skön skalpmassage som väcker både dig och hårstråna till liv! 

2. Den ultralyxiga Soulfood Nourishing Mask är fullpackad med antioxidanter och jojobafröolja och släcker hårets törst. Applicera i längderna och låt verka i cirka tio minuter. Upptäck hur den fuktgivande formulan återfuktar och gör håret mjukt och glänsande. Skölj ur och följ upp med balsam för att kapsla in all fukt och näring du gett till håret. 

3. När håret är blött är det som mest skört, så addera The Wizard Detangling Primer när du reder ut håret. Den skyddar mot värme och förkortar torktiden samtidigt som den motverkar kluvna hårtoppar och slätar ut håret. 

4. Sist men inte minst – fixa salongsresultat hemma när det kommer till styling! Hair Blow Dryer Brush är superenkel att använda och skapar en professionell blow-out, tack vare den volymgivande varmluftsborsten med fön som ger en lyxig känsla med ett mjukt och glansgivande resultat utan frizz. 

Reset Pink Charcoal Scalp Cleansing Oil, Soulfood Nourishing Mask, The Wizard Detangling Primer, Hair Blow Dryer Brush

Läs också:
Tips! Så använder du torrschampo som ett proffs
Tvätta rätt: 5 tips för bättre schamponering
Jag testade att exfoliera hårbotten med syra – och kommer aldrig sluta

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!

 Terese Allert

Terese Allert

Beauty Editor