Wellness

Streaming-tips: Vinterns bästa serier och filmer

Luta dig tillbaka och njut av Viaplays stora streamingutbud. Vi tipsar om några av deras bästa serier och filmer i vinter! 

Inlägget är i samarbete med Viaplay. I månadens GLOSSYBOX (december 2021) hittar du ett presentkort som ger alla nya kunder två månaders fri streaming på Viaplay! Presentkortet hittar du i månadsboxen och när du loggar in på Glossy Lounge. 

Är inte vintern, och framförallt julledigheten, tv-tittandets högtid? Utan stress kan du sjunka ner i soffan och låta dig underhållas och beröras av olika serier och filmer. Ibland i sällskap med vänner och familj och ibland när du vill ha en stund för dig själv. På Viaplay finns något för alla och varje vecka kan du bläddra bland olika toppfilmer blandat med serier – här finns Viaplay Originals och så mycket mer. 

Om du är på resande fot i vinter, låt Viaplay följa med! Utöver att du kan titta via Chromecast, Apple-TV och Smart-TV kan du även streama Viaplay på din dator, mobil eller surfplatta. Dessutom går det att ladda ner och titta offline – perfekt när du vill försäkra dig om att kunna titta på serier och filmer under resan (men där wi-fi kanske inte alltid levererar). 

Funderar du på vad du vill titta på härnäst? Här nedan har vi samlat våra favoriter från Viaplay just nu! 

Viaplay serie: Pørni

Familjer, frustation och tillfredsställelse är teman i Viaplays kritikerrosade norska originalserie Pørni. Tre tonåringar och en åldrande far att ta hand om hemma, 30 förskolebarn att sköta på jobbet och ingen tid för någon av dem – livet som arbetande förälder är verkligen ingen lek för Pernille, som av vännerna kallas Pørni. Dessutom sörjer hon sin systers bortgång och behöver dras med en jobbig exman. Hur ska hon någonsin hinna med sitt kärleksliv?

Viaplay serie: Furia

Hotet från de högerextrema krafterna växer sig allt starkare i Europa. I Furia, som är en blandning av hög puls-thriller och drama, dras tittarna in på en mörk resa från den norska idylliska lilla kustbyn Åndalsnes till storstadspulsen i världsstaden Berlin. Två städer helt skilda från varandra, men som vävs samman när hotet kommer allt närmare.

Viaplay film: Suedi

Vad skulle du göra om du hittade 30 miljoner kronor som ingen saknar? Förortskillen Mahmut tar snabbt beslutet att förverkliga sin dröm: Att bli sedd som en svensk. En riktig SUEDI. Han tar namnet Sebastian, hyr ett fint radhus på Lidingö, köper en Volvo och börjar bära mönstrade strumpor. Han lever med sin Isabelle som jobbar som åklagare och planerar ett riktigt pangbröllop. Men Mahmut har ett problem. Pengarna han hittade är alla i svenska 500-kronors sedlar som inom två veckor blir ogiltiga. Hur växlar man in 30 miljoner kronor på två veckors tid? Det lugna livet på Lidingö tar plötsligt en vändning med oanade konsekvenser.

Viaplay serie: Thunder in My Heart

Thunder in My heart, med Amy Deasismont och Alexander Abdallah i huvudrollerna, har tagit såväl kritiker som publik med storm. I den här prisvinnande serien, med mycket humor, sorg och hjärta, får vi följa ett tajt kompisgäng som precis klivit över 20-årsstrecket och som sätts på prov genom familjer som brister, vänskapsband som utmanas och trevande händer som ger förvånande njutning. Passa på att bingea alla avsnitt på Viaplay.

Viaplay dokumentär: The Prize of Silence

Hösten 2017 slog nyheten om den så kallade ”Kulturprofilen” Jean-Claude Arnault ner som en bomb över hela världen. Anrika Svenska Akademien, som delar ut världens mest välrenommerade utmärkelse Nobelpriset i litteratur, anklagades för att ha haft vetskap om sexuella övergrepp utan att agera. Arnault drev tillsammans med sin hustru, akademiledamoten Katarina Frostensson, en kulturförening i samarbete med akademien. Hans nära relation till akademien gav Arnault makt i kulturvärlden, en makt han utnyttjade för att förgripa sig på, och sedan tysta, unga kvinnor. I The Prize of Silence berättar vi om händelserna som nästan krossade Svenska Akademien – och ledde till att Arnault dömdes för våldtäkt. Vi möter flera av kvinnorna som utsattes för Arnault, såväl som akademiledamöter och experter.

Viaplay serie: The Box

The Box är ett psykologiskt kriminaldrama med övernaturliga inslag som följer Kansas City-polisen Sharon Pici, som dras in i en polisutredning vilken snart utvecklas till en mardröm där man inte vet vad som är sanning eller lögn. Alexander Karim spelar hennes partner Lovell och Peter Stormare polisstationens chef Jed.

Lyckoviken

Väntan är äntligen över! Nu återvänder Camilla Läckbergs succéserie Lyckoviken till Viaplay med en tredje säsong. Dramatiken i den lilla kuststaden Hammarvik fortsätter och det bjuds på nya spirande förälskelser, fler konflikter – och precis som tidigare säsonger står en mordgåta i centrum.

Psst! Missa inte ditt presentkort på Viaplay – du hittar det i din månadsbox eller när du loggar in på Glossy Lounge.

Läs mer: Unboxing GLOSSYBOX December 2021: Moonlight Glow

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor