Hudvård

Bränt dig i solen? Så räddar du huden!

Även om vi alla vet att det inte är toppen att bränna sig så kan det ändå hända den bästa. Har din hudton antagit en mer kräftlik nyans? Så här tar du hand om huden när skadan redan är skedd.

1. Lugna

Kyl huden genom att duscha kallt eller badda området med en kall handduk för att lugna den värsta svedan. Styr kosan mot närmsta apotek för att sedan inhandla aloe vera-gel, after sun eller body lotion innehållandes aloe vera. Aloe vera svalkar, lugnar och återfuktar huden vilket är extra fördelaktigt för solsveda. Undvik att klia även om det känns svårt att låta bli!

JASON – Aloe Vera 98% Moisturising Gel Tube

2. Återfukta

En hud som bränt sig har även blivit uttorkad och vattenförlust i huden har uppstått. Det lindrar du genom att maxa huden med fuktgivande lotion. När krämen sjunkit in i huden– applicera ytterligare ett lager och återupprepa proceduren så ofta du kan under kvällen. Se till att mätta huden med fukt!

Sol de Janeiro – Brazilian Bum Bum Cream

3. Skydda

En hud som har bränt sig ska inte utsättas för sol den närmsta tiden – och absolut inte när den fortfarande är röd. Håll dig i skuggan med heltäckande kläder! Glöm inte solhatten eller kepsen på huvudet och ha ett solskydd med hög SPF nära till hands (efter att du självklart applicerat det över hela kroppen).

La Roche-Posay – Anthelios Hydrating SPF50+ Sun Cream

Läs mer!
Hur mycket solskydd ska jag ha i ansiktet? Enkla knepet som hjälper dig!
Därför bränner du dig i solen – även om du använder solskydd
Syror i solen – vad gäller egentligen på sommaren?

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor