Hoppa till huvudinnehåll
Hudvård

Därför behöver du använda micellärt vatten i sommar!

Louice Tapper Florén
Skribent och expert1 år sedan
View Louice Tapper Florén's profile
micellärt vatten

På sommaren utsätts huden för både starka UV-strålar och klimatomställningar från torr till fuktig luft. Det här kan i sin tur leda till att huden blir fetare – men genom att ha en noggrann rengöringsrutin håller du din hud strålande och ren. Första steget i din rutin bör vara ett micellärt vatten som effektivt tar bort smuts och orenheter. 

Artikeln är i samarbete med Vichy som medverkar i GLOSSYBOX juli 2023.Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

Micellärt vatten är en av de mest mångsidiga produkterna inom hudvård. Du behöver inte skölja bort produkten, vilket betyder att du kan ta med den överallt i sommar! Dessutom är det en effektiv, rengörande och återfuktande produkt som gör att huden ser ren och hälsosam ut. Du kan även använda den som första steg i en “double cleansing”-rutin. 

Vissa Glossies får testa!

micellärt vatten

I juliboxen får vissa Glossies testa “Mineral Micellar Water – Sensitive Skin” från Vichy (175 kr/200 ml) i en smidig resestorlek på 100 ml. Det micellära rengöringsvattnet återfuktar samtidigt som den rengör huden effektivt, utan att torka ut. I bara ett steg tar den bort makeup från ansikte och ögon. Med en formula baserad på thermalskt källvatten från Vichy och panthenol ser huden hälsosammare ut och med ny energi. Det micellära vattnet är särskilt utvecklat för att användas kring ögonområdet och på känslig hud. 

Som första steg i en double cleansing-rutin

“Mineral Micellar Water – Sensitive Skin” från Vichy är en perfekt produkt att använda som första steg i din rengöringsrutin, och särskilt om du gillar “double cleansing”-metoden, eftersom den tar bort orenheter milt men effektivt.  

 Har du inte testat den stora hudvårdstrenden “double cleansing” än? Då är det dags att du gör det nu! Double cleansing är en två-stegs-process där man använder två olika produkter för att rengöra ansiktet på djupet. Först använder man en mild rengöringsprodukt som tar bort smink och smuts och i steg två använder man en vattenbaserad rengöring (till exempel ett rengöringsskum) som tar bort resterande smuts.  

Enkel att använda och du behöver inte skölja av produkten

 En av de främsta fördelarna med micellärt vatten är att du inte behöver skölja bort den! Många av oss har säkert somnat utan att ta bort sminket först, men i och med att det kan täppa till porer och hindrar huden från att andas är det inget du bör göra regelbundet. Eftersom du inte behöver skölja bort micellärt vatten är det ett smidigt sätt att ta bort sminket på. Ett tips är att ha en flaska med “Mineral Micellar Water – Sensitive Skin” från Vichy på nattduksbordet för att enkelt avlägsna sminket. Ta bara en bomullsrondell med produkt och svep över ansiktet. 

Rengör utan att torka ut

Med "Mineral Micellar Water – Sensitive Skin” från Vichy får du inte bara en smidig sminkborttagningsprodukt. Den avlägsnar effektivt föroreningspartiklar och rengör huden i ett steg samtidigt som den lämnar en fräsch känsla på huden och utan att torka ut. Huden får ett nytt liv och micellärvattnet tar även bort överskott av sebum (som ger en fet och glansig hy).  

micellärt vatten

Köp "Mineral Micellar Water – Sensitive Skin” från Vichy här!  

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

 

Louice Tapper Florén
Skribent och expert
View Louice Tapper Florén's profile
glossybox