Hoppa till huvudinnehåll
Makeup

Liquid highlighter: 7 olika sätt att använda produkten

GLOSSYBOX
Skribent och expert2 år sedan
View GLOSSYBOX's profile
En liquid highlighter är en riktig multiprodukt som går att applicera på flera olika sätt. Testa dig fram och hitta vad som passar just dig bäst eller variera beroende på vilket resultat du vill uppnå.

Upplever du också att vintern har lämnat huden lite... grå? Den där naturliga sommarlystern är fortfarande några månader bort, men misströsta ej. Lyster går enkelt att addera till huden – i sminkväg är den enklaste och snabbaste lösningen att ta hjälp av en highlighter. Dessutom går den att använda på flera sätt än bara det traditionella som du kanske först tänker dig.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

1. Highlighter under foundation 

Lägg highlightern över hela ansiktet, likt en primer. Resultatet blir först väldigt framträdande men neutraliseras när du applicerar en foundation över. Välj basprodukter med lättare täckning så att ditt glow får lysa igenom.

Tips! Blanda några droppar highlighter med din ansiktskräm. Det är ett bra knep de dagar du inte använder makeup men ändå vill ge huden lite extra glow. Extra fint på sommaren!

2. Highlighter tillsammans med foundation 

Passar perfekt för dig som vill ha en look med mycket lyster, men som inte vill lägga så lång tid på sminkningen. Blanda ett par droppar med din foundation och applicera över hela ansiktet. Tänk på att den nyans du har på din highlighter ska passa din hudton, annars kan det skilja sig från din naturliga nyans om du blandar i en för färgstark highlighter.

Tips! Om du dessutom blandar i en till två droppar ansiktsolja tillsammans med foundation och highlighter kommer du få en ännu mer dewy look.

I GLOSSYBOX mars 2022 får alla testa Flawless Liquid Highlighter från Joséphine Cosmetics. Läs mer om månadens box och beställ här! 

3. Highlighter på ansiktets högsta punkter 

Det här är kanske det vanligaste sättet att använda en highlighter, nämligen genom att framhäva utvalda punkter i ansiktet. Det kan vara kindbenen, näsryggen, amorbågen, under ögonbrynen och i mitten av pannan. Var noga med att sudda ut produkten så att du inte får några tydliga linjer där du applicerat den.

4. Highlighter på ögonlocken 

Visste du att en flytande highlighter också kan extraknäcka som ögonskugga? Grunda med en ögonskuggsprimer, så highlightern hålls på plats och inte lägger sig i linjer, och applicera med finger eller ögonskuggspensel.

5. Highlighter på läpparna 

Att framhäva läpparna lite extra med hjälp av en highlighter är ingen dum idé! Antingen så kan du toppa ett läppstift genom att dutta på lite skimmer i mitten av läppen. Passar nyansen på produkten som ett läppstift för hela läpparna? Testa att blanda den med ett läppbalsam och applicera på hela läpparna.

6. Highlighter som rouge 

Har du en rosa eller persikofärgad highlighter som du inte riktigt tycker passar att använda för att markera kindbenen (då en del hudtoner gör sig bättre med bronzefärgade eller pärlemorskimrande highlighters) så kan den däremot fungera fint som rouge. Applicera med rougeborste eller fingrarna på kindernas högsta punkt och blenda ut den.

Bild: Josephine Cosmetics 

7. Highlighter på kroppen

Det finns många användningsområden för en highlighter i ansiktet – men vi ska heller inte glömma resten av kroppen. Blanda den tillsammans med din body lotion för att ge huden ett subtilt skimmer eller punktmarkera exempelvis nyckelbenen.

Läs mer! GLOSSYBOX mars 2022: Unboxing Glossy WonderlandTips: Så applicerar du brun utan sol som ett proffs

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox