Hoppa till huvudinnehåll
Makeup

Produkterna som får din beautyrutin att gå från vår till sommar

GLOSSYBOX
Skribent och expert2 år sedan
View GLOSSYBOX's profile
När vi byter säsong, kan det vara klokt (och kul!) att även se över produkterna i badrumsskåpet och sminkväskan. Nu väljer vi lättare alternativ och multifunktionella produkter som passar den varmare årstiden extra bra.  Vill du också testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

Vattenfast mascara 

Även om du föredrar att bada osminkad kan det vara klokt att investera i en vattenfast mascara när luftfuktigheten, i kombination med svett, gör att panda-looken riskerar att dyka upp så fort du använder smink. Vi älskar den lite klumpiga volymmascaran men på sommaren blir extra fint med mer naturliga fransar. 

Maybelline – Colossal Curl Bounce Waterproof Mascara

Rengör med olja 

Om du inte redan har testat en rengöringsolja eller rengöringsbalm är det hög tid att introducera det under den här sommaren! Oljor löser nämligen upp både smuts och fett vilket innebär att det är en effektiv rengöring som avlägsnar allt du har på huden (som du inte vill ha där när du ska sova) så som smink, SPF och svett. Dessutom tar de även bort vattenfast mascara! Om du går all in på rengöringen kan du följa upp med din vanliga rengöring men många oljor och balms funkar fint att använda på egen hand. 

The INKEY List – Oat Cleansing Balm

Färgstarka naglar 

Är du den som inte sträcker dig längre än efter möjligtvis ett rött nagellack under våra kallare månader (men ofta föredrar neutrala nyanser), är det dags att utforska en större färgpalett för naglarna nu. Tillsammans en solkysst hy älskar vi cerise, gult och orange – för att nämna några. Om det känns ovant på händerna, testa på tånaglarna först! 

Essie – Nail Polish

Lystergivande C-vitamin 

Om det är någon hudvårdsingrediens som vi låter stå på premiumplatsen i badrumsskåpet under sommaren så är det C-vitamin. Den här kraftfulla antioxidanten ger inte bara lyster, jämnar ut hudtonen och stimulerar kollagenproduktionen, den skyddar även mot fria radikaler som uppstår när huden utsätts för föroreningar och UV-strålar. Med andra ord passar C-vitamin och SPF varandra som handen i handsken då de tillsammans utgör ett extra effektivt skydd mot just solen. Tänk dock på att C-vitamin inte ger samma skydd på egen hand utan ska användas tillsammans med SPF. 

Garnier – Vitamin C Brightening Day Cream

Glossiga läppar 

För några år sedan ville vi inte ha någonting annat än matta och heltäckande läppstift – året runt. Nu har läppglansen gjort comeback och vi älskar de den glossiga looken med en subtil färg som förstärker din naturliga läppfärg. Välj gärna en variant med SPF för att samtidigt skydda läpparna mot solen! 

Makeup Revolution – Disney's The Lion King Revolution Lip Gloss

Beach-hår hela dagen 

När du ska resa bort under sommaren är det ofta begränsat utrymme i packningen och det är svårt att få med alla produkter vi vanligtvis använder till håret. Då är det dags att kika på multifunktionella saltvattensprayen! Förutom att du kan krama fram naturliga lockar, ger den stadga till håret och genom att spraya även i hårbotten adderar du extra volym. 

Löwengrip – Styling and Texture Sea Salt Spray

Återfukta med gel 

Ansiktskrämer med en rikare konsistens är det vi behöver sträcka oss efter under större delen av året i vårt klimat. Så när sommaren äntligen dyker upp, då testar vi ner än gärna en lättare variant i gel-konsistens. De återfuktar även om de sjunker snabbt in i huden. Gelen har även en kylande effekt vilket är extra härligt efter en dag i solen.

Kiehl's – Ultra Facial Oil-Free Gel-Cream

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox