Hudvård

Den spännande storyn om Burt’s Bees (som vi inte hade koll på!)


@burtsbees

Burt’s Bees framgångssaga börjar med biodling och en stuga i skogen. Att vara nära naturen kommer alltid vara en del av varumärkets DNA.

Artikeln är i samarbete med Burt’s Bees som medverkar i GLOSSYBOX februari 2022.

Vi är många som drömmer om att lämna storstadslivet bakom oss för att leva ett enklare liv närmare naturen. En som slog slag i saken var Burt Shavitz, en fotojournalist som bodde på Manhattan. Han insåg att han behövde fly betongdjungeln och sitt intensiva liv för en betydligt lugnare tillvaro då han hade svårt att se sig själv åldras i storstaden. Sagt och gjort. Burt Shavitz hamnade i delstaten Maine i norra USA, en plats känd för sina täta skogar, höga berg och pittoreska vattenvägar. I en stuga utan el och vatten började han sitt nya liv som biodlare och ett självförsörjande liv i harmoni med naturen.

Burt’s Bees första läppbalsam

Men livet hade fler överraskningar på lager för Burt Shavitz. En dag plockade han upp en liftare, Roxanne Quimby. Även hon hade lämnat sitt liv som konstnär i San Francisco på grund av sin längtan efter naturen. Det blev starten på deras relation som partners – både i karriären och i privatlivet.

I GLOSSYBOX februari hittar alla Glossies ett läppbalsam från Burt’s Bees i sin ikoniskt rosa box! Vill du också testa minst fem skönhetsprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande här!

Tillsammans såg de potentialen i det bivax som blivit över från Burts produktion av honung och av det började de först göra ljus under 1980-talet, innan de experimenterade vidare och 1991 skapade deras första läppbalsam, som än idag är varumärkets bästsäljande produkt. Roxanne anlitade sedan en konstnär för att porträttera Burt på varumärkets förpackningar och namnet var självklart – Burt’s Bees.

Det var starten på det som idag är USA:s största varumärke inom naturlig egenvård, Burt’s Bees. Trots att Burt och Roxannes verksamhet växte under åren som gick fortsatte de att leva ett enkelt och miljömedvetet liv med närhet till naturen. Ända fram tills Burt avled (2015) bodde han i samma stuga, helt självförsörjande med närheten till sina bin, hundar och skogen runt omkring. Så som han alltid hade drömt om.

3 saker du måste veta om Burt’s Bees:

1. Ingredienser från naturen
Burt’s Bees väljer endast näringsrika ingredienser som hjälper till att skydda och stärka hudbarriären. De strävar efter att enbart använda sig av ingredienser med naturligt ursprung. Idag har alla produkter över 95 procent naturligt ursprung.

2. Vårdar läpparna
Varumärket är kanske främst känt för sina läppbalsam, som idag finns i flera olika varianter. De har ingredienser som bivax, kokosnötsolja, sheasmör, kokossmör och E-vitamin som alla är riktiga hjältar när det kommer till att återfukta och ta hand om huden.

3. Återvinningsbara förpackningar
Utöver sina omtyckta läppbalsam består Burt’s Bees sortiment av vård för hela kroppen. Här finns allt från ansiktsrengöring till handkräm och body lotion. Produkterna kommer i förpackningar gjorda till stor del av återvunnen plast, och självklart går det även att återvinna förpackningarna igen.

Läs mer:
GLOSSYBOX Februari: Unboxing Timeless Treats 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor