Hoppa till huvudinnehåll
Hår

Enligt TikTok är Mermaid waves sommarens stora hårtrend (vi har testat!) 

GLOSSYBOX
Skribent och expert3 år sedan
View GLOSSYBOX's profile

@itsnicoleelise 

En ny hårtrend dominerar sociala medier! Vågtången gör comeback och Mermaid waves skapar den ultimata sommarlooken för ditt hår.Älskar du också att testa nya beautyprodukter? Starta din prenumeration på GLOSSYBOX idag och upptäck fem skönhetsöverraskningar varje månad. Läs mer här! 

Vågtången hade sin storhetstid någon gång i mitten på 00-talet och sen dess har den fått vila – fram tills nu! Både kändisar och influencers har hittat tillbaka till värmeverktyget som snabbt och enkelt ger håret volym och fina vågor. För dig som aldrig riktigt får till snygga lockar med en locktång – det här trenden för dig!

De mjuka vågorna har fått namnet Mermaid waves, då känslan är just sjöjungfruhår och många väljer även att addera extensions till håret för att gå all in på trenden (även om den funkar lika bra på kortare hår också!).

Under #mermaidwaves på TikTok har videos som visar upp hårtrenden fått över 6,5 miljoner visningar, vilket bevisar att frisyren passar lika bra på röda mattan som under sommarpicknicken. 

Recension: Mermaid Waves 

Jag hade min tonårsperiod mellan 2003 och 2009 och däremellan (plus några år efter på universitetet) var just en vågtång det man tog till för att styla håret för festligare tillfällen. Det gav visserligen väldigt mycket volym, och var enkelt att hantera, men gav också väldigt onaturliga lockar då alla hade en tendens att hålla kvar tången lite för länge på varje slinga. Med den flashbacken i färskt minne var jag lite skeptisk att testa.

Jag valde den största tång jag kunde hitta, 32 mm, för att få så naturliga vågor som möjligt. Och ja – den var gigantisk. Inte nog med att jag inte vet var jag ska förvara den, då den är så pass stor, så var den ganska svår att jobba med och det gällde att vara försiktig för att inte bränna både fingrar och öron. 

Beauty Works Jumbo Waver - Island Edition, BaByliss – Deep Waves Styler

Efter några gånger börjar jag däremot få in snitsen och även hur länge jag ska hålla på varje slinga. Två tips är att inte ha för hög värme (aldrig över 180 grader!) och även att inte försöka forma håret direkt vid rötterna utan börja en bit ifrån. Låt även slutet på slingan vara rak för en mer naturlig look. Jag får absolut känslan av en avslappnad sommarfrisyr med boho vibes, och gillar att addera saltvattenspray till för en lite rufsigare look.

Den kommer absolut få följa med på sommarsemestern (även om den kräver i princip en egen resväska) men jag skulle nog inte välja den här frisyren för ett viktigt jobbmöte eller liknande (kanske är det känslan av att vara tonåring som spökar) utan låta den ta plats under lediga dagar.

 

Du kanske också vill läsa om:En hårolja kan vara lösningen på alla dina hårproblem Tvätta rätt: 5 tips för en bättre schamponering GLOSSYBOX Self-care Sunday: Lyxig hårvårdsrutin

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris).

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox