Hoppa till huvudinnehåll
Hudvård

Recipe for Men fixar mannens hudvårdsrutin under vintern

GLOSSYBOX
Skribent och expert2 år sedan
View GLOSSYBOX's profile
Under årets vintermånader kan det vara en klok idé att anpassa hudvårdsrutinen efter det kallare klimatet. Recipe for men är ett svenskt varumärke, framtaget med mannens hud i åtanke. Här guidar de dig till hur du tar hand om din hud i vinter, när den ofta kan bli torrare än vanligt. Artikeln är i samarbete med Recipe for Men som medverkar i The Man Box nummer 4 2021.

Bakom Recipe for men, ett hudvårdsmärke specifikt anpassat efter den manliga hudens behov, finns personer med skidbakgrund. Långa vintrar i tuffa förhållanden slet på huden, vilket fick dem att fundera över hudvårdsprodukter och vad de själva behövde.

– Vi tyckte att de produkter som riktade sig specifikt till män inte gav tillräckligt med fukt. Krämerna doftade gott och kändes sköna på huden, men de funkade inte efter en dag på fjället. Vi såg också ett stort behov av tydlighet och logik, det behöver inte vara svårt eller tidskrävande att få till en bra hudvårdsrutin, säger Jesper Rönnbäck, grundare av Recipe for men.

I vår vinterutgåva av The Man Box hittar du Ultra Sensitive Shaving Foam från Recipe for Men, värde 99 kr/100 ml. Beställ den och ytterligare fem produkter, just nu endast 135 kr (ord. pris 169 kr). Läs mer och beställ här!

Vilka är tecknen på att huden blivit torr?

– Den kan vara rödflammig och fjälla eller så känns den bara lite stram. Det kan märkas extra tydligt precis efter en varm dusch, säger Jesper Rönnbäck. 

Hur skiljer sig hudens behov under sommaren jämfört med vintern?

– På vintern när luften är torrare behöver huden ännu mer fukt. Om du dessutom ägnar dig åt utomhusaktiviteter påverkas huden av vind och kyla, vilket gör det extra viktigt att återställa fuktnivåerna.

Hur återställer jag min hud om den är stram och fnasig?

– Använd en rik fuktkräm. Blir huden känslig och flammig kan det vara bra att exfoliera med en peeling med AHA-syror då och då. Men det viktigaste är att återfukta.

Vad för typ av produkter ska jag addera eller byta ut när temperaturen sjunker?

– Det är väldigt individuellt. Om huden inte blir torr eller irriterad på vintern kanske du inte behöver ändra din rutin överhuvudtaget. Alla produkter i Recipe for men är framtagna för att klara av det hårda skandinaviska klimatet. Om huden blir stram och torr är det fukt som gäller. Använd en rik kräm och smörj in dig ofta. Addera även en mild rengöring och exfoliera regelbundet med en peeling.

Hur ska jag ta hand om min hud de dagar jag är ute i skidbacken eller utför andra vinteraktiviteter?

– Ett stalltips är att skippa rakningen. Lite skäggstubb skyddar bra mot kylan. Om det är väldigt kallt kan det vara klokt att hoppa över rengöringsprodukter innan backen. De kan påverka hudens naturliga, skyddande fettlager. Rengör huden på kvällen i stället. Återfukta ofta, särskilt direkt efter vinteraktiviteter. Är det strålande sol så är SPF 30 Face Cream ett givet val.

Recipe for Men: hudvårdrutin för torr och känslig vinterhy

Ultra-Sensitive Facial Cleanser: Mild rengöring som passar perfekt för torr och narig hud.

Facial Moisturizer+ och Ultra Sensitive Moisturizer: Återfuktande, skyddande och lugnande fuktighetskrämer som även hjälper till att återuppbygga hudbarriären.

Facial Scrub, Peeling Mask: Avlägsnar effektivt och varsamt gamla hudceller och smuts djupt ner i porerna.

Rabattkod: Recipe for Men 

Via The Man Box, vår beautybox speciellt framtagen för män, får du nu 25 procent rabatt på alla produkter från Recipe for men. Ange koden RFMBOX på recipeformen.com. Erbjudandet gäller från 1/12 2021 till 28/2 2022 och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

 

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox