Hudvård

Tips! Så applicerar du brun utan sol som ett proffs

En solkysst look utan solens skadliga strålar? Ja tack! Med bara sex enkla tips blir du direkt ett proffs på att applicera brun utan sol. Vi guidar dig till ett jämnt och långvarigt resultat! 

Vårt enklaste och snabbaste tips för att gå från grå och glåmig till glow och solkysst är utan tvekan brun utan sol! Det kan inte bara lyfta hudens utseende utan även förhöja den härliga känslan som infinner sig på sommaren (även om vi bara befinner oss i mars för tillfället).

Har du inte använt brun utan sol tidigare kan det däremot kännas som lite av ett hinder. Kanske har du hört och sett ett mindre bra resultat med fläckar, ränder och en hudton som drar mer åt orange? Oroa dig inte! Det krävs visserligen lite finess för att få till det men genom att följa våra tips nedan, steg för steg, är du snart ett fullfjädrat proffs när det kommer till att applicera brun utan sol!

I GLOSSYBOX Mars får alla testa Sleep Mask Tan Body från James Read. Läs mer och starta din prenumeration här! 

1. Exfoliera och återfukta

Preppa huden inför applicering av brun utan sol, för ett så jämnt och långvarigt resultat som möjligt. Exfoliera huden med en kroppsskrubb eller peelingvante. Smörj in armbågar, knän, händer och fötter med body lotion. Dessa områden är ofta lite extra torra och drar då åt sig mer av brun utan sol-produkten. Applicera inte body lotion på övriga huden, torka med handduk och gå vidare till nästa steg.

2. Använd BUS-handske

För att undvika brun utan sol på handflatorna, och för att få en så jämn applicering som möjligt, är en brun utan sol-handske en ideal hjälpreda. Fördela ett till tre pump av produkten på handsken. Du ska ha tillräckligt med produkt för att kunna jobba över större partier.

3. Applicering av brun utan sol

Börja applicera brun utan sol på underbenen genom att svepa handsken i cirkulära rörelser över huden. Applicera inte extra produkt specifikt på fötterna utan dra istället ut kvarvarande produkt som finns på handsken (annars är det lätt hänt att de får för mycket färg). Jobba dig uppåt på mage, dekolletage och armar. Precis som med fötterna: dra handsken över händerna med det som finns kvar av produkten.

James Read – Tanning Mitt 

4. Låt torka

Det finns en risk att brun utan sol färgar av sig på kläder och lakan, så låt den torka och sjunka in innan du klär på dig. Ett tips är att använda en mörkare handduk, morgonrock eller kläder som inte sitter så tight den första timmen efter applicering. Brun utan sol brukar däremot inte vara några svårigheter att få bort när du tvättar kläder och lakan – så misströsta inte om det skulle dyka upp en fläck eller två på textilier (men undvik vitt för säkerhets skull).

Älskar du också att testa nya skönhetsprodukter varje månad – signa upp dig på GLOSSYBOX idag! Läs mer om vårt senaste erbjudande här! 

5. Skölj av

Det finns olika typer av brun utan sol-produkter, vissa som kan sköljas av efter en timme och vissa som ska verka över natten – så som James Reads Sleep Mask Tan Body som du hittar i GLOSSYBOX mars 2022. Undvik därför kontakt med vatten i åtta timmar, men ta en dusch morgonen efter. Då försvinner den överflödiga färgen för att istället lämna huden med en solkysst ton som ser mer naturlig ut. Undvik att skrubba kroppen eller använda duschkräm, skölj bara av med vatten och badda huden torr med en handduk.

6. Bibehåll resultatet

En återfuktad hud behåller den solkyssta nyansen längre, och ger ett mer jämnt resultat. Återfukta därför huden efter dusch, och fortsätt att göra det varje kväll. För att bygga upp och upprätthålla färgen, återapplicera brun utan sol två till tre gånger i veckan.

Läs mer!
GLOSSYBOX mars 2022: Unboxing Glossy Wonderland
Liquid highlighter: 7 olika sätt att använda produkten
GLOSSYBOX testar ansiktsbehandlingen Diamond Glow

 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor