Hudvård

Amanda Strands bästa hudvårdstips

”My Clarins känns otroligt bra på huden”

Som modell och makeupartist vet Amanda Strand vikten av kvalitetshudvård. Hon är ett av Sveriges senaste stjärnskott på YouTube och aktuell som ambassadör för My Clarins. Amanda frontar dessutom exklusiva Glossybox x My Clarins Limited Edition Box som lanseras 23 maj.

Nittonåringen från Kungsbacka älskar att stå framför kameran – och det syns. På fotograferingen med Glossybox intar Amanda Strand vant studion. Hon började sin modellkarriär redan som 14-åring och har sedan dess samlat på sig flera års erfarenhet. Influencerkarriären tog fart med ett skolprojekt i gymnasiet där hon lade ut sminkvideos. Succén var snabbt ett faktum och med ett ständigt ökande antal följare fortsatte hon att lägga upp inspirerande videor. Amanda är nu aktuell som ambassadör för nylanserade hudvårdsserien My Clarins och frontar vår kommande Limited Edition Box.

– Jag bara älskar deras nya hudvårdsprodukter! Det är verkligen kvalitetshudvård till ett bra pris. Inte nog med att produkterna doftar riktigt gott, de känns även otroligt bra på huden.

Hur använder du produkterna från My Clarins?
– Morgon och kväll tvättar jag mig med My Clarins RE-MOVE purifying cleansing gel. Den känns så skön på huden och tar bort sminket på ett skonsamt sätt. Man känner sig väldigt ren och fräsch efteråt. På dagen använder jag en ansiktscreme från My Clarins, vilken det blir beror på hur min hud känns. Alla RE BOOST-krämer återfuktar huden utan att ge ett kladdigt resultat. På kvällen använder jag RE-CHARGE relaxing sleeping mask, en grym nattkräm som gör att huden känns frisk och stark morgonen därpå.


RE-CHARGE relaxing sleeping mask, en av Amandas favoritprodukter som alla får testa i GLOSSYBOX x My Clarins Limited Edition Box. Boxen innehåller tio produkter till ett värde över 1000 kr och blir din för 379 kr.

Har du någon annan favorit från My Clarins-serien?
– Jag har flera! Bland annat RE-FRESH hydrating beauty mist, den är perfekt för alla tillfällen. Skön och svalkande att applicera på ett osminkat ansikte. Om du bär smink och känner att du blir torr under dagen är den grym att spraya i ansiktet. Du känner dig genast mer återfuktad. RE-MOVE micellar cleansing milk tar bort sminket på ett skonsamt sätt och känns väldigt skön och len mot huden. Sen ska vi inte prata om hur otroligt gott den luktar! PORE-LESS blur and matte stick är så cool! Den är nästan som ett suddgummi. Om du applicerar den där du vill dölja porerna ”suddar” sticket bort det värsta och du upplevs ha jämnare hy.

Det är viktigt att använda produkter som håller min hud fin så länge som möjligt.

 

Vad är viktigast när du väljer hudvård?
– Att jag använder mig utav bra produkter som hjälper min hud och ger den mycket fukt och näring. Jag tycker att det är viktigt att använda produkter som håller min hud fin så länge som möjligt.

Har du någon sminkfavorit du inte klarar dig utan?
– Mitt absoluta favoritläppglans är Clarins Instant Light Natural Lip Perfector. Det känns superskönt på läpparna och blir inte alls kladdigt. Jag har med det i väskan hela tiden. Nyligen började jag använda Clarins Skin Illusion Foundation, redan efter första användningen insåg jag att det är en ny favorit. Den täcker allt du vill täcka och blir inte det minsta kakig. Det ser verkligen ut som din egen hy – fast bättre!

Vad gillar du bäst med makeup?
– Att man får vara kreativ. Det finns inget rätt eller fel. Man kan leka runt med färger och se ut precis som man vill.

Det är alltid lika kul varje gång att öppna paketet och se vilka godbitar som kom den här gången!

Hur sminkar du dig till vardags och fest?
– Till vardags sminkar jag mig nästan aldrig. Jag har fransförlängning och jag tycker det räcker. Om jag däremot ska på ett event eller en fest sminkar jag mig mer. Försöker att alltid ha en ganska naturlig bas då jag vill att mina fräknar ska lysa igenom. Men jag kör all in på highlighter, ögonskugga och läppar! Det finns nästan inget mittemellan för mig. Antingen är jag helt fixad eller inte alls fixad.

Om jag säger Glossybox – vad tänker du då?
– Längtan. Att varje månad känns som julafton. För ett bra pris får man varje månad hem fantastiska produkter. Det är alltid lika kul varje gång att öppna paketet och se vilka godbitar som kom den här gången!

Vad gör du om tio år?
– Jag vill jobba med något inom samma bransch som jag gör nu. Antingen med sociala medier eller skönhet. Drömmen vore att starta ett eget sminkmärke!


Prenumerera och få 24 timmars förtur till lanseringen av GLOSSYBOX x My Clarins Limited Edition Box den 23 maj. Klicka här!

Text Stina LjungmarkGLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor