Wellness

Jag testade Brow lift – det här är är min ärliga recension

Brow lift är det absolut trendigaste du kan hitta på med dina bryn just nu. Här är min ärliga recension av brynbehandlingen, Brow lift! 

Rapide Cosmetics medverkade i GLOSSYBOX juni 2021, men åsikterna i inlägget är redaktörens egna.

Jag älskar allt som har med bryn att göra, och min strävan efter ett par fylliga, fluffiga och voluminösa ögonbryn verkar aldrig ta slut. Även om jag i grunden har ganska bra bryn med täta strån har jag testat det mesta i sminkhyllan (pennor, gel, pomade, skugga) kombinerat med ögonbrynsfärg för hemmabruk för att få till dem så som jag vill. Bryn är kul helt enkel! 

Inte redan en Glossie? Signa upp dig idag och upptäck fem skönhetsprodukter varje månad, se vårt senaste erbjudande här! 

Därför var jag inte sen att testa den senaste trendbehandlingen när det kommer till bryn – Brow lift. Med risk för att det här blir den längsta recension du har läst om just Brow lift, kan jag nog lova att det också är den mest genomgående. Redo att nörda ner dig i allt som har med brynlyft att göra? Let’s go! 

Psst! Vill du också testa Brow lift eller någon annan behandling för bryn och fransar hos Rapide Brow & Lash bar? Längst ner i inlägget hittar du en rabattkod! 

Vad är Brow lift?

Brow lift, ibland även kallat brow lamination, är en brynbehandling där du genom en skonsam permanent formar hårstråna så att de håller sig på plats (och ofta så att de riktas mer uppåt). På så sätt får brynen mer volym och ser fylliga ut. I samband med behandlingen färgas och formas även brynen för bästa möjliga slutresultat. 

Vad kostar Brow lift?

Det exakta priset varierar såklart beroende på stad och salong, men på de två olika salonger där jag har testat behandlingen kostar det 750 kronor, respektive 699 kronor. Så räkna med att du får betala runt 700 kr för ett brynlyft.  

Hur länge håller resultatet av ett Brow lift?

Sex till åtta veckor är tiden som det sägs att ett Brow lift ska bibehålla sin effekt. Om det stämde för mig? Ja och nej. En stor del av effekten ligger i att brynen färgas i samband med behandlingen så att även dina allra ljusaste strån träder fram, vilket förstärker effekten av större bryn. För mig försvann färgen efter två till tre veckor vilket innebar att brynen omedelbart såg glesare ut. Det löste jag enkelt genom att färga dem själv hemma och då var effekten tillbaka! Själva permanenten av brynen håller däremot betydligt längre och där skulle jag säga att sex till åtta veckor är en tidsperiod som stämmer även för mina bryn. 


Bild på Brow lift någon vecka efter behandling vs. flera veckor efter behandling när effekten är kvar men inte brynfärgen. 

Recension:  Så blir resultatet av brow lift 

Redan innan jag testade Brow lift har jag under några månader varit en frekvent användare av brow soap. Det är en tvål som du, tillsammans med en spoolie, använder för att borsta upp brynen och på så sätt få samma effekt som med ett brow lift, dvs att du borstar upp brynen. Det är dessutom ett av de bästa alternativen för att få stråna att verkligen hållas på plats hela dagen, då jag tidigare stört mig på att effekten av uppborstade bryn lägger sig under dagen. Skillnaden från Brow lift på salong och en sminkprodukt hemma – ja, det är att resultatet på salong bibehålls i flera veckor medan du tvättar av din brow soap varje kväll. Jag var helt enkelt redo för att testa något som behöll effekten längre. 

Resultatet direkt efter var… väldigt iögonfallande. Men eftersom jag gjort en del brynbehandlingar tidigare fick jag inte en total chock, det lägger sig alltid efter några dagar och ser mer naturligt ut. 

Det första jag upptäckte var att brynen inte behöll sin form hela tiden – vilket jag hade trott. Du vaknar med andra ord inte med perfekt uppborstade och separerade bryn utan du behöver styla dem varje morgon. Skillnaden från innan brow lift är att de håller sig på det sätt du stylar dem.

En annan sak som jag inte visste om sen innan, är att det efter några veckor börjar växa ut nya ljusa och korta strån. Man tappar visserligen alltid både hår från fransar och bryn, utan att det märks, men här blir det väldigt tydligt då dina nya hårstrån inte står åt samma håll som de som är permanentade. Det är ingenting som syns om man inte tittar på nära håll men det är bra att veta att brynens växtprocess kommer att synas och att de helt enkelt inte är “perfekta” i åtta veckor, även om permanent håller så länge. 

Passar brow lift alla?

Jag skulle kalla Brow lift för en brynbehandling 2.0. Är du helt ny på bryn, eller vill ha något mer enkelt, då skulle jag personligen rekommendera behandlingar med färg och formning av brynen som också ger ett fint resultat  – om än inte lika dramatiskt som att de permanentas uppåt. 

Det kommer nämligen krävas lite av dig för att brynen ska se riktigt bra ut, även efter behandlingen. En brynborste i väskan för att kunna borsta till dem då och då till exempel. Så är du någon som gärna lägger tid och fokus på bryn och som älskar att testa nya behandlingar (som jag!) – go for it! Annars finns det många andra brynbehandlingar som också framhäver dina bryn på ett superbra sätt. 

Rabattkod hos Rapide Brow & Lash Bar

Under sommaren (1 juni till 31 augusti 2021) erbjuder Rapide Brow & Lash Bar  20 procent rabatt på valfri behandling (ej fransförlängning) i samtliga brynbarer runt om i landet, exklusivt för Glossies. 
Läs mer och boka här!

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris).

Läs mer!


Terese Allert

Terese Allert

Beauty Editor