Hudvård

Jag testade Bioderma micellärvatten och har nu kortat ner min hudvårdsrutin rejält

Letar du efter en produkt som ser till att dagens makeup-, smuts- och solskyddsrester elimineras i ett enda svep? Look no further! Vi har testat Bioderma micellärvatten 

Artikeln är i samarbete med Bioderma som medverkar i GLOSSYBOX januari 2024. 

Det är svårt att prata om micellärrengöringar utan att nämna Biodermas variant “Sensibio H20”. Den ikoniska produkten har synts på makeup-artisters arbetsbord i evigheter (rättare sagt i 30 år) då den passar även den mest känsliga huden. Det gör den skonsam mot modellers hud som ofta sminkas på och av. Den cirkulerar även ständigt som favorit på sociala medier och hittas hemma i var och vartannat badrumsskåp.  

Inte redan en Glossie? Bli en del utav vårt skönhetsuniversum och testa nya beautyprodukter varje månad! Läs mer här! 

När nämnda rengöringsvatten från Bioderma skulle medverka i GLOSSYBOX hamnade den på mitt skrivbord för att testa. Trots allt positivt jag hört om den, eller kanske just för att den är så hyllad, blev jag lite skeptisk – kunde den verkligen vara så bra som alla säger? Spoiler: absolut! 

Bioderma är ett franskt hudvårdsvarumärke, och precis som mycket annat som säljs på franska apotek är deras produkter dermatologiskt testade med vetenskapliga metoder – för att kunna leverera hudvård som är lika effektiv som skonsam. Med andra ord: även du som har känslig hud kan hitta hem i Biodermas sortiment! 

Vad är Bioderma micellärvatten?  

“Sensibio H20” är ett micellärt rengöringsvatten. Det innebär att den innehåller molekyler som drar åt sig smuts och makeup likt en magnet. Det är även berikat med återfuktande och vårdande ingredienser som gör rengöringsprodukten mild men effektiv. Micellärvatten passar för alla hudtyper med är extra fördelaktigt för känslig och torr hy. Det bäst av allt? Du behöver inte tvätta bort produkten – bara svepa den över huden med en bomullsrondell!   

I GLOSSYBOX januari får några Glossies testa Biodermas ikoniska rengöringsvatten ”Sensibio H2O”.

Recension: Bioderma micellärvatten – Sensibio H20

Min hud skulle bäst kunna beskrivas som yttorr, vilket gör sig mest till känna under vintern. Därför är fukt, fukt och ännu mera fukt mitt fokus mellan november och mars, vilket inte är helt lätt när det kommer till rengöringsprodukter som ofta har en förmåga att lämna huden torr och stram. ”Sensibio H20” är däremot formulerad för att effektivt kunna rengöra utan att tumma på hudens naturliga barriär.   

Produkten är lika tunn som ett vatten, men du får även känslan av att den tillför någonting mer än just bara vatten. Huden känns inte lika torr som när du bara blöter ansiktet. Jag hällde ut en generös mängd på en bomullsrondell och svepte produkten över ansiktet – och dagens sminkrester hamnade direkt på bomullsrondellen.

För att ta bort en full face makeup kan det krävas att du upprepar proceduren en extra gång, och om du använder vattenfast mascara behöver du komplettera med makeup remover speciellt framtagen för det ändamålet. Men för allt annat du har i ansiktet en vanlig vardag, försvinner det snabbt i ett svep! Dessutom slipper jag vatten över halva badrummet när jag ska skölja ansiktet och hudvårdsrutinen blir absolut kortare. Perfekt för en trött småbarnsmamma som prioriterar sömn framför allt annat just nu.   

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor