Hudvård

Därför borde du testa hudvård med gurkmeja

Gurkmeja associeras kanske främst med matlagning men i själva verket är det även en superingrediens i hudvård. Vi berättar mer om vad gurkmeja kan göra för din hud!

Den uråldriga ingefärsväxten gurkmeja har hyllats för dess hälsofördelar i tusentals år. I första hand inte som en ingrediens i hudvård utan bland annat för att boosta immunförsvaret och förbättra matsmältningen. I gurkmeja hittar vi det aktiva ämnet kurkumin som inte bara ger gurkmeja dess gula färg utan även är en kraftig antioxidant.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

Därför har gurkmeja visat sig vara effektivt att inte bara att addera i matlagning utan även i produkter som vi applicerar på huden. Gurkmeja motarbetar bland annat förtidigt åldrande av huden då kurkumin skyddar mot fria radikaler. Det har även anti-inflammatoriska egenskaper som har en läkande och lugnande effekt på huden.

I månadens GLOSSYBOX får några Glossies testa Turmeric Superfood Restoring Treatment Mask från dr Botanicals.

Ingrediensskola: Gurkmeja i hudvård 

Hudvårdsprodukter som innehåller gurkmeja kan vara extra bra att testa för dig som har blemmor och förstorade porer men också för en hud med hyperpigmenteringar. Den inflammationshämmande antioxidanten lugnar rödhet och akneärr samtidigt som den även kan hämma en överproduktion av melatonin, vilket är det som leder till pigmentfläckar.

Även om gurkmeja är någonting du har hemma i skåpet ska du undvika att göra egna hudvårdsprodukter av det. Vill du uppleva gurkmejans effekt på huden, satsa på produkter som kombinerar det med andra ämnen. Det gör den mer effektiv och säkerställer också att det som appliceras på huden är säkert att använda.

Läs mer!
Allt du måste veta om salicylsyra (BHA) i hudvård 
GLOSSYBOX testar ansiktsbehandlingen Diamond Glow
Vad vi kan lära oss av koreansk hudvård (K-Beauty) 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor