Hudvård

Vi testar brun utan sol från St.Tropez – här är vår ärliga recension

Sommaren är högtid för brun utan sol! Vi har testat fyra olika varianter från St.Tropez stora BUS-sortiment. Såhär tycker vi! 

Det är ingen nyhet att det inte är toppen att ligga och steka i solen. Solens UVA- och UVB-strålar gör att du kan bränna dig (vilket innebär att du orsakat en lättare brännskada) men även att hudens åldras i förtid och att rynkorna blir fler och mer framträdande. Att få en solkysst ton över hela kroppen är däremot någonting vi älskar – men nu hämtar vi den på burk istället för att ligga och steka flera timmar i solen. St.Tropez är välkända för sitt stora och kvalitativa sortiment av brun utan sol produkter. Mousse, mist eller lotion. Till både ansikte och kropp.

Här nedan har vi testat fyra olika produkter, två för ansiktet och två för kroppen. Vilken passar bäst för just dig?


Team GLOSSYBOX har testat brun utan sol från St.Tropez. Här före och efter ”Gradual Tan Watermelon Daily Firming Lotion”.

St. Tropez – Gradual Tan Daily Youth Boosting Cream

”En av säsongens nyheter från St.Tropez är den här krämen för ansiktet som gradvis bygger upp en solkysst ton. Den appliceras på rengjort ansikte på morgonen och/eller kvällen och sedan träder färgen fram över tid. 

Jag valde att applicera produkten innan jag skulle sova för att förhoppningsvis vakna lite fräschare med ett solkysst glow! Den var lätt att applicera, precis som en vanlig ansiktskräm. Däremot syns ingen färg direkt så var noggrann med att applicera i hela ansiktet och dekolletage samt tvätta händerna efteråt. 

Redan några timmar senare började jag ana en mörkare nyans, med ännu tydligare resultat morgonen efter. Den gav även ett fint lyster! Du får alltså resultat redan efter en användning, men för att bibehålla och om du önskar en djupare nyans kan du fortsätta applicera den (och du behöver inte använda någon extra ansiktskräm när du använder den). 

Om du gillar lättanvända produkter som lämnar ett jämnt och subtilt resultat kommer den här passa dig perfekt!”

St. Tropez – Self Tan Luxe Whipped Crème Mousse

”Jag är en van BUS-användare som har testat väldigt många varianter – de i mousseform blir alltid mina favoriter! Därför var jag väldigt peppad på att få testa den här produkten från St.Tropez. Det är en krämig mousse med guidefärg, så att du ser direkt var du applicerat den.

Den här produkten kräver dock att du lär känna den och vet hur du ska använda den på rätt sätt för att få ett bra resultat. Många andra BUS-mousser kräver ganska mycket produkt, men samma teknik fungerade inte riktigt för den här som visade sig vara mycket mer dryg. Första gången jag använde produkten var den därför svårt att få jämn – jag hade helt enkelt applicerat för mycket och det gick inte att få ut den jämnt innan den hade torkat. 

Det sägs ofta att produkter med guidefärg passar bra för nybörjaren, för att du ser om du har missat något område. Det håller jag med om, men jag skulle ändå inte välja just den här varianten om det är första gången du köper BUS. Har du däremot testat innan kommer du gilla resultatet! 

Den ger omedelbart en djupare nyans som passar extra bra på sommaren och utvecklas ytterligare under kommande åtta timmar. Går du och lägger dig direkt efter applicering kommer färgen hamna på lakanen (vilket dock försvinner i tvätten), så låt den sjunka in ett par timmar eller applicera direkt på morgonen.”

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

St. Tropez – Luxe Tonic Glow Drops

”I år har jag lovat mig själv att helt undvika att utsätta ansiktet för direkt solljus. Det är ingen nyhet att det leder till för tidigt åldrande, pigmenteringar och ökad risk för hudcancer. SPF50 och solhatt är det som gäller sommaren 2022! 

Med det sagt, betyder det inte att jag inte vill ha en solkysst ton i ansiktet. Huden i mitt ansikte är dessutom ofta ljusare än på kroppen så utan smink bjuder jag omgivningen på två olika hudtoner – det är här BUS för ansiktet kommer in.

Jag har tidigare använt min vanliga BUS även i ansiktet och även om det funkar fint, upplever jag att de som är specifikt anpassade för ansiktet fungerar bättre. Så även denna! 

De här brun utan sol-dropparna blandar jag med min vanliga ansiktskräm. Instruktionerna säger två till sex droppar och jag testar mig fram – sex droppar gör att jag får samma nyans jag skulle fått naturligt under sommaren. Perfekt! 

Produkten känns väldigt lyxig, har ingen BUS-doft och är väldigt dryg vilket gör att en flaskan kommer räcka i evigheter. Du får ett omedelbart resultat över natten och efter det bättrar jag på några gånger i veckan.” 

St. Tropez – Gradual Tan Watermelon Daily Firming Lotion 

”Det här är en lotion som du kan använda istället för din vanliga body lotion då den utlovar att återfukta och strama upp huden samtidigt som den gradvis bygger upp en medium solkysst hudton. Jag är ingen storanvändare av brun utan sol och lockades därför av att produkten gradvis ger en djupare ton, perfekt för en nybörjare alltså!

Produkten har en vit färg och känslan är densamma som en vanlig body lotion, vilket jag gillar. Den har dessutom en svag, fräsch doft av vattenmelon som gör ett bra jobb med att dölja den vanliga brun utan sol-doften. Jag har testat att applicera produkten både direkt efter morgonduschen och innan läggdags och den har inte färgat av sig på varken kläder eller lakan.

Min uppfattning om gradual tan-produkter är att resultatet först ska synas efter flera appliceringar, men jag blev positivt överraskad då det redan efter några timmar började synas en mörkare ton. Efter tre dagar och totalt två appliceringar var färgen betydligt djupare, men fortfarande mycket naturlig och jämn. Jag är alltså väldigt nöjd med produkten och har på känn att den kommer bli en favorit hos mig i sommar då jag tänker mig att den är perfekt att variera med min vanliga body lotion. Jag har endast använt händerna för applicering, men produkten går självklart att använda med appliceringsvante om du har det (vilket också gör det enklare att få den jämn på händerna). 

Jag kan varmt rekommendera produkten till dig som är en brun-utan-sol-nybörjare och vill kunna kontrollera djupet av färg genom hur ofta du väljer att applicera produkten. Jag kommer definitivt köpa den igen för att kunna uppehålla färgen hela sommaren.”  

Läs mer!
7 smarta brun utan sol tips – som du inte vill missa
Så väljer du rätt brun utan sol
Tips! Så applicerar du brun utan sol som ett proffs

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor