Hudvård

Maska som ett proffs! 5 smarta tips när du använder ansiktsmask

Att lägga en ansiktsmask är en snabb väg till avkopplande egentid, och en effektiv hemmabehandling för huden. Testa dessa knep och maxa upplevelsen!

Även om en ansiktsmask först och främst appliceras för att du vill förbättra och förstärka din hy, är den lika mycket ett sätt att ge dig själv en stund av self-care. När masken appliceras är det som att vi automatiskt kopplar av för en stund och associerar ritualen med lugn och ro.

I GLOSSYBOX oktober 2021 får alla Glossies testa en ansiktsmask från Hey Honey. Vill du också överraska dig själv med minst fem nya beautyprodukter varje månad? Signa upp dig på GLOSSYBOX och upptäck känslan av julafton en gång i månaden. Läs mer om vårt senaste erbjudande här! 

Återfukta efteråt

Såvida det inte är en återfuktande ansiktsmask du har använt, är det viktigt att följa upp med ansiktskräm efter att du sköljt av masken. Risken är stor att du annars torkar ut huden, då din hud precis genomgått en mini- ansiktsbehandling i och med masken. Tänk såhär när det kommer till vilken ordning dina hudvårdsprodukter ska användas i:
1. Rengöring
2. Ansiktsmask (applicera alltid på rengjord hud)
3. Toner eller essence (om det är något du använder)
4. Serum
5. Ansiktskräm

 

REN – Glycol Lactic Radiance Renewal Mask

Applicera med foundationborste

Om din ansiktsmask kommer i en burk, undvik att stoppa ner fingrarna i den för att inte tillföra bakterier. Har du någon gång varit på ansiktsbehandling på salong vet du också hur mycket härligare och lyxigare det blir om du applicerar masken med en pensel. Då slipper u dessutom kladdiga fingrar och får ett jämnare lager av masken i ansiktet.

 

Filorga – Meso-Mask

Maska i duschen

Har du ont om tid men vill ändå få in en ansiktsmask? Rengör ansiktet och applicera den sedan innan du ställer dig i duschen och låt den verka medan duschar.  Ångan från vattnet bidrar dessutom till att hålla huden återfuktad och kraftfulla lermasker blir mildare mot huden. Det är även enklare att skölja av masken jämfört med att stå böjd med huvudet över handfatet. Tänk dock på att sänka vattentemperaturen något när du sköljer av masken, för varmt vatten kan torka ut huden.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

 


The INKEY List – Kaolin Mask 

Låt inte masken torka

Det är lätt hänt att låta masken vara kvar lite längre än vad som står på förpackningen, men tidsangivelsen finns där av en anledning. Att ha masken kvar längre än vad den borde, kommer inte göra den mer effektiv – i vissa fall är det tvärtom. En lermask som stelnar kan torka ut huden och om du använder masker med syror kan du till och med skada hudbarriären om du låter dessa ligga kvar för länge. Vill du njuta av en mask under en längre tid är återfuktande masker och sheet masks ett superbra alternativ!

 

First Aid Beauty – Ultra Repair Instant Oatmeal Mask

Testa multimasking

Den vanligaste hudtypen är blandhy, vilket innebär att du både har torra och mer oljiga partier i ansiktet. Har du flera ansiktsmasker hemma kan du därför testa att multimaska, det vill säga att applicera olika masker på olika delar av ansiktet. Vill du ha en riktig spa-kväll kan du dessutom applicera flera masker efter varandra genom att till exempel börja med en peelingmask som skrubbar bort döda hudceller och sedan följa upp med en lugnande och återfuktande gelmask. Se däremot till att du inte använder flera masker med olika syror och exfolierande korn efter varandra. Då blir det för mycket för huden.

 

Du kanske också vill läsa om:
Din ultimata guide till sheet mask
Vad är Gua Sha – och hur använder man den?
Sovit med smink? Så tar du hand om huden dagen efter

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor