Hudvård

Dåliga skönhetsvanor som du måste göra slut med!

skönhetsvanor

Vilka är dina sämsta skönhetsvanor? Oavsett om det är att du är dålig på att rengöra sminkborstar eller går och lägger dig med smink finns det många som de flesta av oss är skyldiga till. Här listar vi de mest vanliga och varför du måste sluta med dem genast. Börja nya året med bättre skönhetsvanor!

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

Om du tror att de flesta har perfekta beautyrutiner utan att någonsin göra ett eller flera misstag, då är det dags att tänka om. Dåliga skönhetsvanor är nog något som de flesta av oss gör då och då. Det betyder dock inte att vi ska fortsätta med det! Här är några av de värsta och som du verkligen borde sluta med.

Du rengör sminkborstarna alldeles för sällan

skönhetsvanor

Ett steg mot strålande, fräsch hy är att rengöra dina sminkborstar regelbundet. Genom att använda smutsiga verktyg riskerar du att addera bakterier och orenheter till huden och du förkortar även deras livslängd. Svampar bör du göra rent efter varje användning och borstar som du använder dagligen mår bra av att tvättas en gång i veckan. En gång i månaden räcker för de borstar som du använder mer sällan.

Klicka här för att läsa en guide om hur du rengör dina smink- och hårborstar

En av de värsta skönhetsvanorna: att gå och lägga sig utan att ta bort sminket

Det här har nog vi alla gjort minst en eller flera gånger, men det bör vi alla sluta med på en gång! Genom att gå och lägga sig utan att först ta bort sminket (och rengöra ansiktet såklart) mår ingen hud bra av. Natten är det tillfälle då både kropp och hud får möjlighet till återhämtning och om du sover med smink hindrar du huden från att andas. Dina porer riskerar att täppas igen, vilket kan leda till ovälkomna utbrott av finnar och dina franskar kan torka ut om du missar att ta bort mascaran. Det är alltid värt att göra sin hudvårdsrutin, oavsett hur trött du än må vara!

Du pillar dig i ansiktet…

skönhetsvanor

Behöver vi ens förklara varför du genast borde sluta pilla dig i ansiktet? Våra händer har väldigt mycket smuts, virus och bakterier som vi inte vill ha på vårt ansikte!

Stylar håret med värmeverktyg för ofta

Oavsett om du är duktig på att använda värmeskydd innan du fönar eller stylar håret med en plattång sliter stylingen enormt mycket. Försök minimera användningen av värmeverktyg – testa att då och då låta håret självtorka. Genom att använda torrschampo får du nästan lika mycket volym som om du hade fönat håret. Om du gillar att locka håret rekommenderar vi dig att pröva en metod som inte kräver värme.

Exfolierar ansiktet för ofta

skönhetsvanor

Åh visst kan det vara härligt att skrubba ansiktet eller använda en peeling? Det här bör du dock inte göra för ofta, en till två gånger i veckan räcker! Om du exfolierar oftare än så kan det orsaka irritation och huden kan bli känsligare.

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Louice Tapper Florén

Louice Tapper Florén

Skribent och expert