Wellness

Din ultimata morgonrutin för en bra start på dagen

Ge dig själv den bästa möjliga starten på en ny dag. Vi guidar dig till en Glossy morgonrutin som kommer få dig att stråla hela dagen!

Nytt år, nya möjligheter! Januari har gjort entré vilket är ett utmärkt tillfälle att införa nya vanor och rutiner, för mer mindfulness i vardagen. Istället för att sätta upp nyårslöften du ändå inte kommer att kunna hålla och som inte är toppen för välmåendet i det långa loppet (hörde vi hetsträning och tveksamma dieter?) så satsa istället på någonting som kroppen mår bra av. Lås oss föreslå en avkopplande morgonrutin! Att starta dagen på ett bra sätt ökar chanserna för att dagen fortsätter i samma anda, och att du lättare kan ta dig an de utmaningar som dyker upp under dina vakna timmar.

Att tvinga upp sig själv klockan 05:00 bara för att är inte rätt väg att gå för alla, men att undvika stress på morgonen och istället ge dig själv tid för att vakna, äta en god frukost och gör dig iordning skapar utan tvekan en mer mindful morgon. Här tipsar vi om sex olika saker som du kan addera till just din morgonrutin!

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

1. Gå upp i tid

Det finns ingen mening med att gå upp supertidigt bara för att, men att ställa klockan på en tid som gör att du inte behöver stressa dig igenom morgonen är första steget för en bra morgonrutin. Att somna och vakna på samma tider varje vardag skapar bra rutiner!

2. Undvik telefonen

Sträcker du dig direkt efter telefonen och scrollar igenom sociala medier och nyheter så fort du har vaknat? Testa istället att låta telefonen vila ett tag på morgonen och starta istället dagen på egen hand och i egen takt.

3. Träning och mindfulness

Oavsett om det är ett svettigt träningspass, några yogaövningar eller meditation med ett par djupa andetag väcker rörelse kroppen till liv. Testa att lägga in allt från en timme till några minuter, beroende på tid och energi för dagen, för att fokusera på fysisk aktivitet.

4. Skriv ner dina tankar

Hur länge sedan var det du faktiskt skrev för hand? Eller hade någonting som liknade en dagbok? Att skriva ner vad du tänker på hjälper dig att sortera röriga tankar som kan leda till onödig stress. Oavsett om du antecknar dagens att göra-lista, skriver ner det du är tacksam för just nu eller det du drömmer om allra mest så upplever många att det är meditativt att skriva dagbok. Testa du också!

5. Gör dig iordning

Det må låta ytligt men med makeup och hår på plats på det sätt du önskar – ja, då kommer dagen kännas lite bättre än med en rufsig knut och tandkrämsfläckar på tröjan. Väck ansiktet till liv med lite kallare vatten och följ upp med en snabbare hudvårdsrutin. Proffs- tipset är även att lägga fram kläderna kvällen innan för att minimera stress vid klädval.

6. Lyssna under pendlingstid 

Har du en restid till jobbet varje dag? Utnyttja den genom att lyssna på något i lurarna – en podcast, musik eller ljudbok Låt inte tiden du lägger på pend- ling gå till spillo utan se den som en stund av egentid där du kan lyssna på antingen något utbildande eller underhållande. Då anländer du till kontoret med bästa möjliga energi!

Läs mer!
Vad är skillnaden på torr och yttorr hud? Vi reder ut!
Martine Halvorsen sprider kroppspositivism på Instagram: ”Se på din kropp som en vän”
Maska som ett proffs! 5 smarta tips när du använder ansiktsmask

 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor