Hoppa till huvudinnehåll
Hudvård

7 smarta brun utan sol tips – som du inte vill missa

GLOSSYBOX
Skribent och expert2 år sedan
View GLOSSYBOX's profile
Även om vi älskar den solkyssta looken vet vi att det inte är optimalt att steka oss i solen. Upptäck istället fördelarna med brun utan sol!Artikeln är i samarbete med St.Tropez som medverkar i GLOSSYBOX juni 2022.

Äntligen är sommarsäsongen här, vilket även innebär att det är högtid för brun utan sol! Idag finns det många produkter på marknaden som levererar ett naturligt och jämnt resultat (hej då orange ton!), så det handlar egentligen mest om att hitta rätt typ av produkt för en själv – och inte bara en som faktiskt fungerar. Här nedan ger vi dig sju smarta tips när det är dags att applicera din BUS.

I GLOSSYBOX juni får några Glossies testa Self Tan Purity Bronzing Water Face Mist från St.Tropez. 

1. Jämn applicering på händerna

Om du någon gång har testat brun utan sol vet du att det kan vara knepigt att få till färgen på händerna. Vi är generellt torrare där vilket gör att huden suger åt sig mer färg så att den lätt kan se mörkare och fläckig ut. Applicera därför aldrig extra BUS enbart på händerna utan dra ut det du har kvar på appliceringshandsken. En BUS-mist är också ett ypperligt knep för att få en jämn applicering! Sära och böj lite på fingrarna och spraya över hela händerna.

Self Tan Purity Bronzing Water Face Mist, 325 kr/80 ml.

2. Solkysst ansikte

Går det att använda samma BUS till ansiktet som till kroppen? Det enkla svaret är ja – men det kan vara svårare att veta hur mycket du ska applicera. Det absolut bästa är att använda produkter som är specifikt formulerade för ansiktet, som BUS-droppar du blandar i din vanliga fuktkräm. Applicera sedan som vanligt över ansikte, hals och dekolletage och vakna upp med en solkysst ton! Ansiktsprodukterna har dessutom extra många hudvårdande ingredienser som är specifikt anpassade för ansiktet.

Self Tan Luxe Tan Tonic Glow Drops, 429 kr/30 ml.

3. Guidefärg för nybörjaren

Om du är ovan att använda brun utan sol ska det inte hindra dig från att testa! Välj en variant med guidefärg, det vill säga som är färgad, så ser du var du har applicerat. Self Tan Luxe Whipped Crème Mousse ger ett omedelbart gyllenbrunt glow och torkar på några sekunder – så att du kan njuta av en fin solkysst ton omedelbart. Perfekt inför en kväll med bara ben!

Self Tan Luxe Whipped Crème Mousse, 499 kr/200 ml.

4. Preppa huden

Börja förbereda huden redan innan applicering genom att exfoliera en till två dagar innan det är dags för brun utan sol. Raka eller vaxa dig senast ett dygn innan så att hårsäckarna hinner sluta sig. Glöm heller inte att återfukta huden dagligen med body lotion då färgen sitter kvar bättre på återfuktad hud. Med Tan Remover Mousse kan du båda avlägsna tidigare brun utan sol och även korrigera den om det har blivit ojämnt.

Tan Remover Mousse, 299 kr/200 ml.

5. Förläng färgen

Förutom din vanliga body lotion kan du även varva med Gradual Tan Tinted Daily Firming Lotion som gradvis bygger upp en medium solkysst hudton. På så sätt bevarar och förlänger du din BUS samtidigt som du återfuktar huden. Det är dessutom ett ypperligt alternativ för dig som vill börja med en ljusare nyans och som kanske inte har testat brun utan sol tidigare.

Gradual Tan Tinted Daily Firming Lotion, 279 kr/200 ml.

6. Redskap för BUS

När du införskaffar brun utan sol, gör det tillsammans med en applicer ingshandske. Den gör inte bara så att du slipper bruna handflator utan bidrar även till en jämnare (och enklare) applicering över hela kroppen. Den passar dessutom utmärkt ihop med både mousse, gel och lotion!

Dual Sided Velvet Luxe Tan Applicator Mitt, 69 kr/st.

7. Intensifiera nyansen

Sommaren är den period då vi gärna testar en djupare nyans på vår brun utan sol. För att få looken ”jag har varit i Sydeuropa i en månad” kan du återapplicera din brun utan sol dagen efter för att intensifiera nyansen. Det finns också brun utan sol som snabbt trollar fram den look du vill ha. En Express-BUS behöver du bara använda i en timme för att få resultat. Väntar du tre timmar innan du sköljer av den maxar du färgen ytterligare!

Self Tan Express Bronzing Mousse, 498 kr/200 ml

Läs mer!GLOSSYBOX juni 2022: Unboxing Summer RendezvousRengör ansiktet med bubblande cleansing barSå tar du hand om håret i sommar

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris).

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox