Hoppa till huvudinnehåll
Hudvård

10 otippade användningsområden för ditt Carmex läppbalsam!

GLOSSYBOX
Skribent och expert6 år sedan
View GLOSSYBOX's profile
10 x BEAUTY HACKSI vinter är den lilla gula burken näst intill ett måste i handväskan. Carmex ikoniska läpp- balsam är mest känt för att att mjukgöra och skydda torra och nariga läppar, men har många fler användningsområden. Här är tio grymma beauty hacks som du bara inte får missa!

1 FIXA DINA ÖGONBRYN Känns brynen lite väl bångstyriga utan att det finns en ögonbrynsgel så långt ögat kan nå? Ta lite läppbalsam på fingret och rätta till stråna. Var dock försiktig så att inget hamnar i närheten av ögonen.

2 MJUKA UPP NAGELBAND Trasiga nagelband blir som nya när du smörjer in dem med Carmex. Applicera på kvällen innan du går och lägger dig och låt verka över natten. På morgonen känns nagelbanden härligt mjuka.

3 GÖR DITT EGET LÄPPSKRUBBCarmex läppbalsam innehåller mentol och kamfer som effektivt mjukar upp torra och spruckna läppar med en skön kylande känsla. Vill du ha extra effekt blandar du enkelt till din egen exfolierande peeling med Carmex och socker. Massera varsamt blandningen över läpparna för att bli av med allt fnas och skölj avslutningsvis med ljummet vatten.

4 LINDRA FÖRKYLD NÄSAEtt bra tips i dessa förkylningstider är att mjuka upp det torra området kring näsan med Carmex och samtidigt lindra irritationen. Vi gillar den fräscha känslan av mentol!

5 TÄMJ FRISSIGT HÅR Hur irriterande är inte småhår som sticker ut ur din släta hästsvans eller bakåtkammande frisyr? Lite Carmex på fingertopparna tämjer de små hårstråna och håller frisyren slät utan antydan till frissigt hår.

6 MJUKGÖR TORRA HUDPARTIERCarmex gör inte bara underverk för dina torra läppar, utan fungerar även som en all-around-salva för att punktbehandla torra hudpartier, till exempel på armbågar, hälar och händer.

7 HIGHLIGHTERApplicera lite läppbalsam ovanpå kindbenen för en fräsch wet-look med strålande hy. För ännu mer glow, blanda in ett lyster- givande puder.

8 BLI AV MED ELEKTRISKT HÅRPå vintern blir håret ofta elektriskt på grund av den torra luften. Lös problemet med statiskt och flygigt hår genom att applicera lite läppbalsam på fingertopparna och dra fingrarna genom håret.

9 FÖRHINDRA SKOSKAV Om dina pumps ger dig skoskav kan du som en quick-fix testa att smörja in det ömma området med läppbalsam för mindre friktion, vilket ger mindre skoskav.

10 LÄPPRIMERInnan du applicerar läppstift, smörj in läpparna med Carmex läppbalsam. Läpparna torkar inte ut och färgen lägger sig jämnare på läpparna.

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox