Hudvård

10 otippade användningsområden för ditt Carmex läppbalsam!

10 x BEAUTY HACKS

I vinter är den lilla gula burken näst intill ett måste i handväskan. Carmex ikoniska läpp-
balsam är mest känt för att att mjukgöra och skydda torra och nariga läppar, men har många fler användningsområden. Här är tio grymma beauty hacks som du bara inte får missa!

1 FIXA DINA ÖGONBRYN
Känns brynen lite väl bångstyriga utan att det finns en ögonbrynsgel så långt ögat kan nå? Ta lite läppbalsam på fingret och rätta till stråna. Var dock försiktig så att inget hamnar i närheten av ögonen.

2 MJUKA UPP NAGELBAND
Trasiga nagelband blir som nya när du smörjer in dem med Carmex. Applicera på kvällen innan du går och lägger dig och låt verka över natten. På morgonen känns nagelbanden härligt mjuka.

3 GÖR DITT EGET LÄPPSKRUBB
Carmex läppbalsam innehåller mentol och kamfer som effektivt mjukar upp torra och spruckna läppar med en skön kylande känsla. Vill du ha extra effekt blandar du enkelt till din egen exfolierande peeling med Carmex och socker. Massera varsamt blandningen över läpparna för att bli av med allt fnas och skölj avslutningsvis med ljummet vatten.

4 LINDRA FÖRKYLD NÄSA
Ett bra tips i dessa förkylningstider är att mjuka upp det torra området kring näsan med Carmex och samtidigt lindra irritationen. Vi gillar den fräscha känslan av mentol!

5 TÄMJ FRISSIGT HÅR
Hur irriterande är inte småhår som sticker ut ur din släta hästsvans eller bakåtkammande frisyr? Lite Carmex på fingertopparna tämjer de små hårstråna och håller frisyren slät utan antydan till frissigt hår.

6 MJUKGÖR TORRA HUDPARTIER
Carmex gör inte bara underverk för dina torra läppar, utan fungerar även som en all-around-salva för att punktbehandla torra hudpartier, till exempel på armbågar, hälar och händer.

7 HIGHLIGHTER
Applicera lite läppbalsam ovanpå kindbenen för en fräsch wet-look med strålande hy. För ännu mer glow, blanda in ett lyster-
givande puder.

8 BLI AV MED ELEKTRISKT HÅR
På vintern blir håret ofta elektriskt på grund av den torra luften. Lös problemet med statiskt och flygigt hår genom att applicera lite läppbalsam på fingertopparna och dra fingrarna genom håret.

9 FÖRHINDRA SKOSKAV
Om dina pumps ger dig skoskav kan du som en quick-fix testa att smörja in det ömma området med läppbalsam för mindre friktion, vilket ger mindre skoskav.

10 LÄPPRIMER
Innan du applicerar läppstift, smörj in läpparna med Carmex läppbalsam. Läpparna torkar inte ut och färgen lägger sig jämnare på läpparna.GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor