Wellness

Kroppsaktivisten Linda-Marie Nilsson: ”Ta dig tid att känna på din kropp”

Foto: Privat, Emil Assergård 

Linda-Marie Nilsson sprider kroppspositivism och glädje på sociala medier. Dessutom har hon ett stort intresse för allt som har med beauty att göra! Men hur peppar hon sig själv och vad döljer sig i hennes badrumsskåp? Vi fick en pratstund med influencern, kroppsaktivisten och författaren! 

Vilken var den senaste skönhetsprodukten du köpte (och vad du tyckte om den)?
– Pixi Glow Tonic, det är min absoluta favorit av alla toners och jag har använt den i flera år. Den ger glow och exfolierar lite grann, men är tillräckligt snäll för att min känsliga hy ska tycka om den.

Vad doftar du just nu?
– Jag har doftat exakt samma i nästan halva mitt liv, haha, för jag har använt exakt samma parfym sen jag var 16-17 år och nu har jag precis fyllt 30 år. Men har man hittat rätt så har man! Jag älskar ”Warm Cotton” från Clean, den får mig att dofta nyduschad även när jag inte är det!

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

Vi älskar att veta allt om andras hudvårdsrutiner, hur ser din ut? 
– Den innehåller ganska många steg, men går ganska fort ändå! Först rengör jag ansiktet med en olja, jag älskar min från bareMinerals, den är väldigt dyr men väldigt dryg och tar bort allt smink, smuts och är snäll mot hyn. Eftersom jag kör en tvåstegsrengöring, så använder jag sen en krämrengöring från FOREO tillsammans med deras verktyg LUNA, som jag rengör ansiktet med och för att få bort all olja. Därefter blir det tonern från Pixi, sen ett serum (där byter jag ganska ofta och gillar att prova nya!) och sen en gosig ansiktsolja. Jag använder olja hela hösten, vintern och våren eftersom jag blir så torr annars. Just nu har jag Calm Essential-oljan från Clarins. Sen avslutar jag med ögonkräm och ansiktskräm från Peter Thomas Roths Vital E-serie, jag är inne på mina tredje förpackningar av dessa nu och vill aldrig byta. De är perfekta för min hy och det är den enda ögonkräm jag provat som mina ögon absolut inte blir irriterade av. Så snälla och härliga produkter för mig som är känslig!


Foto: Evelina Sigetty 

Vilken typ av produkt kan du inte leva utan?
– En gosig fotkräm, jag har så torra fötter och smörjer in mig varje kväll. Jag älskar allt från CCS Foot Pro till Clarins Foot Treatment och Sol de Janeiro Foot Fetish Cream. Det är väl den typ av salongsbehandling jag unnar mig också, medicinsk fotvård där de filar och hyvlar och donar så att fötterna blir som nya!

Du kämpar för att alla kroppar ska få synas och vara representerade i olika sammanhang, hur kan skönhetsbranschen bli mer inkluderande?
– Det behövs alltid mer representation i vilka modeller som används till vilka färger det finns i utbudet och vilka influencers som används för att lyfta varumärken i sociala medier. Där är det fortfarande övervägande vita, smala, unga personer som syns. Sen behövs det också alltid en intersektionell representation, att man inte tänker att vi behöver ”en tjock”, ”en POC”, ”en äldre” och så vidare utan istället också vågar ha modeller och ansikten utåt som bryter mer än en norm på samma gång. 

Vad är selfcare för dig?
– Att göra sånt som gör mig glad, får mig att ta det lugnt och som gör att jag tillbringar lite extra tid med sig själv. För mig är det selfcare att se mig själv naken i spegeln efter en dusch och le mot mig själv och sen smörja in mig med en gosig lotion efteråt och ta mig tid att känna på min kropp, mina gropar och bristningar och allt som är jag.

Hur boostar du dig själv under en mindre bra dag?
– Jag låter mig själv få känna allt jag känner, gråta, vila, vara trött, vara gnällig. Få allt ur mig. Och så gosar jag lite extra med min lilla katt Zezze. Att borra in näsan i hans päls och höra honom spinna är ibland den bästa lilla terapin.

Foto: Evelina Sigetty 

Beskriv din relation till beauty!
– Den har alltid varit bra, för då har jag känt att jag får vara med. Under gymnasiet när jag shoppade med mina kompisar tyckte jag alltid det var så jobbigt. Jag har alltid haft en större storlek och visste att jag inte kunde handla i samma klädbutiker. Men när någon sa ”vi går och kollar på en mascara” pirrade det i mig för där kunde vi vara med på lika villkor. Det spelade ingen roll vilken storlek min kropp hade, jag kunde använda mascara, ansiktskräm och nagellack och det betydde mycket för mig.

Nämn tre snabba beauty-tips! 

1. Blanda en droppe flytande highlighter i din dagkräm när du smörjer in dig, jag gör ofta det för lite extra glow och lyster utan att behöva lägga någon mer tid.

2. En liten BUS som ansiktsmist på kvällen innan jag lägger mig. Jag brukar spraya lite snabbt med St Tropez Face Mist, det tar två sekunder och när jag vaknar ser det ut som att jag har fått lite solsken i sömnen.

3. Några snabba droppar hårolja i topparna, om du som jag har längre hår, det ger så mycket glans och får håret att se mer levande ut på några sekunder.

Glöm inte att följa Linda-Marie på Instagram, du hittar henne här! 

Läs också:
Din ultimata morgonrutin för en bra start på dagen 
Martine Halvorsen sprider kroppspositivism på Instagram: ”Se på din kropp som en vän”
Margareta Grääs: “Mitt beautyintresse har räddat mig”

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Terese Allert

Terese Allert

Beauty Editor