Hår

En hårolja kan vara lösningen på alla dina hårproblem

Upplever du att håret är torrt, frissigt och glanslöst? Med hjälp av några droppar hårolja råder du snabbt bot på problemet!

Vi är villiga att säga att en hårolja är en hårprodukt som alla borde ha hemma och som passar alla hårtyper – det handlar bara om att hitta en produkt som är anpassad efter ditt hår och dess behov. Låt oss dyka djupare ner i det här med hårolja och reda ut när det ska användas, på vilket sätt och i hur stor mängd. 

Älskar du också att testa nya beautyprodukter? Starta din prenumeration på GLOSSYBOX idag och upptäck fem skönhetsöverraskningar varje månad. Läs mer här! 

I GLOSSYBOX maj får alla Glossies testa Hair Protection Elixir SPF 20 från Mélusine ParisEn glansgivande hårprodukt med SPF 20 och en magisk doft av monoi.

Varför ska jag använda hårolja? 

Hårolja är en riktig multiprodukt som har många fördelar och som kan användas på flera olika sätt. Den ger näring och bygger upp håret samtidigt som det blir mjukt, följsamt och glansigt. Många oljor har även en härlig doft som håller sig kvar längre i håret jämfört med andra hårprodukter. Håroljor, hårserum och hårelixir kan också förkorta tiden du behöver föna håret och skyddar även mot solens skadliga UV-strålar (om den innehåller SPF!). 

Hur mycket hårolja ska jag använda? 

Det är lätt att överanvända hårolja och ta för mycket, vilket gör att håret kan se fett ut. Hårolja är ofta en väldigt dryg produkt så det behövs bara några få droppar till hela håret. Har du väldigt tjockt eller långt hår kan du behöva några extra droppar. 

Hur ska jag applicera hårolja? 

Pumpa eller häll ut några droppar i handflatan och värm upp den mellan händerna, så att produkten är fördelad på båda handflatorna. Gnugga inte in produkten i håret utan tänk att du mer ska stryka på den. Fokusera på främst topparna men också längderna. Undvik däremot hårbotten. 

En hårolja går att applicera antingen i torrt eller handdukstorkat hår. Det går också utmärkt att först ta några droppar när håret är fuktigt, föna och styla håret, och sen avsluta med ytterligare några droppar av oljan. 

Har du tunt hår och upplever att det blir fett av hårolja? Testa att enbart applicera när håret är handdukstorkat.

4 (andra) härliga håroljor


Kérastase – Elixir Ultime L’Original Hair Oil, Olaplex – No.7 Bonding Oil, Living Proof – No Frizz Vanishing OilRedken – Oil for All Hair Types 

Du kanske också vill läsa om:
Jag testade att exfoliera hårbotten med syra – och kommer aldrig sluta
Tvätta rätt: 5 tips för bättre schamponering
GLOSSYBOX Self-care Sunday: Lyxig hårvårdsrutin

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris).

Läs mer!


Terese Allert

Terese Allert

Beauty Editor