Hudvård

Så rakar du intimområdet – utan att få röda prickar

Känslan av nyrakad, len hud får många att vilja ta bort håret vid intimoråden. Men innan du går loss på det allra heligaste – läs vår guide tillsammans med RFSU.  

Artikeln är i samarbete med RFSU som medverkar i GLOSSYBOX maj 2024. 

Intimområdet är, som namnet direkt avslöjar, ett känsligt område. Att använda för starka eller parfymerade produkter är för många en garanti för klåda och irritation. För att undvika det har RFSU tagit fram “Easy Shave Gel” som både mjukar upp huden och gör att rakhyveln glider mycket bättre på huden. Resultatet blir en närmare rakning samtidigt som irritation och inåtväxande hårstrån är ett minne blott.  

I GLOSSYBOX maj 2024 får några Glossies testa “Easy Shave Gel” från RFSU.  

“Easy Shave Gel” är särskilt anpassad för intimrakning men fungerar lika bra även för ben och under armar (så att du slipper ha en hel uppsättning med olika rakprodukter!).

För bästa resultat: Använd produkten i duschen och tillsammans med en rakhyvel. Smörj in området som ska rakas. Skölj noggrant av rakgelen efteråt.  

Tips för en lyckad intimrakning  

1. Raka aldrig på torr hud! Spara rakningen till sist i din duschrutin så att huden är mjuk och uppvärmd.

2. Använd alltid en vass och fräsch rakhyvel. Om den är gammal finns risk för bakterier men också att du behöver dra rakhyveln över huden flera gånger. Det sliter bort små, små hudlager vilket gör huden röd och irriterad.

3. Använd alltid rakgel. “Easy Shave Gel” från RFSU är en mjukgörande gel med glideffekt som dessutom inte löddrar. Det gör att du bättre ser området där du rakar dig.

4. Följ upp med lugnande produkter efteråt för att ta hand om huden du rakat. “Cooling Balm” från RFSU är en after shave-gel som reducerar röda prickar.

Köp månadens GLOSSYBOX!

Upptäck månadens GLOSSYBOX, fylld med fem skönhetsprodukter – direkt hem till dig!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor