Hoppa till huvudinnehåll
Wellness

Boktips: Böckerna du måste lyssna på i sommar

GLOSSYBOX
Skribent och expert3 år sedan
View GLOSSYBOX's profile
Sommaren är den perfekta tiden att koppla av och lyssna på en riktigt bra ljudbok. Hos BookBeat finns över 200 000 ljud- och e-böcker att välja mellan. Svårt att veta vilken du ska börja med? Vi har boktipset som passar just dig! 

Finns det något mer avkopplande än att sitta i solstolen och läsa en riktigt bra bok? Eller att slungas in i spännande berättelser i hörlurarna medan du är ute på en promenad eller löptur? Med BookBeat kan du både lyssna på och läsa dina favoritböcker och upptäcka nya spännande titlar.

Svårt att veta var du ska börja när du upptäcker BookBeats stora utbud? Vi har satt ihop fyra tips, utifrån olika genrer.

Inlägget är i samarbete med BookBeat som medverkar i GLOSSYBOX juni 2021. Just nu har vi ett exklusiv erbjudande hos BookBeat för alla Glossies, se längst ner i inlägget.

Spänningsälskaren

En riktigt bra deckare är obligatoriskt i spänningsälskarens semesterpackning. Du har koll på de allra flesta svenska deckarförfattare och längtar varje sommar på uppföljaren om karaktärerna.  Här får du möjlighet att komma bort från den stillsamma vardagen och, tillsammans med huvudkaraktärerna, försöka lista ut vem som är den skyldiga och vad som verkligen kan ha hänt.

Lyssningstips: Sofie Sarenbrant – Skyddsängeln Kriminalinspektör Emma Sköld kan inte glädjas över den annalkande påsken. Sju månader har gått sedan en nära kollega försvann spårlöst före en rättegång. Hon är fast besluten att hitta honom, död eller levande. Samtidigt får Emma ett oförklarligt mord på halsen. En äldre man hittas död på ett övergivet mentalsjukhus. Men det är när hans identitet framkommer som hon blir besatt av att lösa fallet.

Biografi-slukaren

När någon frågar vilken typ av böcker du gillar svarar du alltid "de som handlar om saker som har hänt på riktigt." Du älskar spännande biografier, både från kända och okända personer – det viktiga är att de har någonting intressant att berätta. Du har ingenting emot lite tyngre berättelser, tvärtom, utan gillar att få upptäcka vad andra människor har varit med om – genom att läsa deras egna berättelser.

Lyssningstips: Ingela Jansson & Lena Lindehag – Mina åtta år i Kality  I väntan på fängelsedom flyr Ingela Jansson rättvisan i Sverige tillsammans med sin sjuåriga dotter. Efter tre år på fri fot fängslas hon i ökända Kality i Etiopien. Hon döms till lagens strängaste straff, 55 år. I det hårda fängelset genomlider hon umbäranden som få kan föreställa sig. Helvetet blir vardag. Hur hamnade hon där? Vilka val i livet ledde henne dit? Det här är Ingelas egen berättelse.

Romanlyssnaren

För dig är olika typer av relationer det som bygger en bra berättelse. Starka karaktärer som du snabbt kan få en egen uppfattning om och följa dess utveckling genom hela boken. Ett lyckligt slut är absolut inte det viktigaste, utan snarare att få upptäcka vad som händer med karaktärerna som handlingen kretsar kring. Utspelar sig berättelsen i någon annan tidsepok eller plats än där du själv befinner dig – då är det extra intressant.

Lyssningstips: Douglas Stuart – Shuggie BainÅret är 1981 och industristaden Glasgow är nere för räkning. Under Thatchers järnhårda styre måste man kämpa för att överleva. När glamourösa Agnes Bains man lämnar familjen faller allt samman och det är barnen som behöver att fånga henne. Shuggie Bain, minstingen, är den som håller ut längst. Men Shuggie drömmer sig också bort, från gruvområdet och från den hånfulla omgivning som aldrig låter honom glömma att han är annorlunda.

Feelgood-fantasten

När du ska läsa väljer du gärna något lättsamt. Det får absolut innehålla någon form av drama och spänning – men slutet ska alltid lämna dig med en positiv och härlig känsla. Böcker med fokus på relationer (och gärna lite romantik) är din grej! Du gillar också att läsa internationella författare och att få ta dig till andra platser runt om i världen genom att följa karaktärernas resa. 

Lyssningstips: Lucinda Riley – Den saknade systernDe söker över hela världen för att finna henne. De sex adoptivsystrarna D’Aplièse har alla varit ute på en osannolik resa då de sökt och funnit sina rötter. Men en fråga kvarstår: vem är deras sjunde syster och var finns hon? De har bara en ledtråd, en bild av en stjärnformad smaragdring. Jakten på den sjunde systern kommer att föra dem över hela världen – från Nya Zeeland till Kanada, England, Frankrike och Irland.

Exklusivt erbjudande!

Nu får alla Glossies testa BookBeat gratis i sex veckor. Hos BookBeat hittar du alltid aktuella titlar liksom klassiker. Klicka här för att ta del av erbjudandet! Gäller alla nya BookBeat-användare. BookBeat har igen bindningstid. 

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox