Hudvård

Upptäck svamparnas kraft i hudvård 

hudvård som innehåller svampar

Hudvård som innehåller svampar har länge varit poppis i USA och Asien, och framförallt i Sydkorea där det nästan blivit ‘mainstream’. I Sverige är det inte lika välbekant men nu får en del av er Glossies chans att pröva på hudvård med den omtalade ingrediensen. I juniboxen får nämligen några testa en produkt från Origins som innehållar Reishi- och Chagasvampar som stärker hudbarriären. 

Artikeln är i samarbete med Origins som medverkar i GLOSSYBOX juni 2023.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

Om man googlar på “benefits of mushrooms for skin” får man över 15 miljoner träffar, med en mängd tips på hur hudvård som innehåller svampar kan förbättra ens hud. Det är helt klart ett populärt ämne bland hudvårdsintresserade! Det amerikanska hudvårdsmärket Origins var tidiga med att inse fördelarna med svampar som hudvårdsingrediens. Redan 2005 lanserade de sin Mega-Mushroom-serie som de tagit fram i samarbete med den amerikanska kändisläkaren Dr Andrew Weil. 

Origins Mega-Mushroom-serie: produkter för en komplett hudvårdsrutin

hudvård som innehåller svampar

Dr Andrew Weil är övertygad om att de flesta hudproblem beror på inflammation i huden, och att svampar kan bekämpa besvären. Det är därför han hjälpt Origins att utveckla deras Mega-Mushroom-formuleringar. Serien består idag av produkter för en komplett hudvårdsrutin, med allt från ansiktsrengöring till ansiktsmask. De är formulerade till att lugna irritation samtidigt som de hjälper huden att återuppbygga sin styrka.  

Hudvård som innehåller svampar: stärker hudbarriären och verkar lugnande

hudvård som innehåller svampar

Det både Origins och Dr. Andrew Weil tidigt insåg var vilken otrolig naturtillgång svampar är (särskilt som hudvårdsingrediens). Valmöjligheterna och kombinationerna är nästan oändliga när det kommer till dessa naturliga ingredienser. Visste du att det till exempel finns tusentals olika arter av svampar? Enligt Origins håller de alltid ögonen öppna för nya arter och för att se hur de kan använda dem för att utveckla deras växtforskning. I Mega-Mushroom-serien har de använt flera olika typer av svampar.  

Origins globala bästsäljare “Mega-Mushroom Treatment Lotion” (395 SEK/200 ml) är formulerad med reishisvamp (känd som ‘den odödliga svampen’) och fermenterad chagasvamp. Tillsammans boostar de hudens motståndskraft, lugnar och stärker hudbarriären. Dessutom skyddar Mega-Mushroom Treatment Lotion mot miljöpåfrestningar då den innehåller lakrisrot som hjälper till att aktivera hudens naturliga skydd. Den ger en ordentlig fuktboost och ökad lyster till huden samt förbereder den för serum och hudkräm. Psst! I månadens box får några Glossies testa “Mega-Mushroom Treatment Lotion” från Origins. 

Origins primära fokus med “Mega-Mushroom Treatment Lotion” är att den ska skydda hudbarriären. När hudbarriären är skadad kan huden lätt bli inflammerad samtidigt som den tappas på fukt, vilket resulterar i torr och uttorkad hud. Flera olika faktorer kan orsaka en försvagad barriär: föroreningar, kost, trötthet, stress och även blått skärmljus. “Mega-Mushroom Treatment Lotion” hjälper huden att förnya och återhämta sig, samtidigt som den blir starkare. Du får en mer skyddad hudyta som bättre kan stå emot framtida skador. Huden blir inte bara mer motståndskraftig, den kommer även återhämta sig snabbare. 

hudvård som innehåller svampar

Köp Mega-Mushroom Treatment Lotion från Origins här!

Motverkar rodnad och lugnar huden

Reishisvampen har använts i traditionell kinesisk örtmedicin i mer än 2000 år och har flera fördelar för huden. Den motverkar rodnad, lugnar känslig hud och bekämpar irritation. Det är en riktig powersvamp med kraftfulla, anti-inflammatoriska egenskaper som gör att huden både ser och känns fräschare, starkare och mer återfuktad.  

Upptäck fyra andra produkter i Origins Mega-Mushroom-serie

Mega-Mushroom Skin Relief Face Cleanser (350 kr/150 ml): ultra-skonsam rengöringslotion som är formulerad med bland annat cordyceps- och reishisvampar och lakrisrot. Den tar bort smuts och orenheter utan att irritera hudbarriären. Köp här!

Mega-Mushroom Relief & Resilience Advanced Face Serum (820 kr/50 ml): serum med lakritsrot och Reishisvamp som lugnar känslig hud och reducerar rodnad samt irriterad hud. Boostar huden och ger en hälsosam lyster! Köp här!

Mega-Mushroom Relief & Resilience Soothing Face Mask (390 kr/75 ml): superlugnande ansiktsmask som stärker huden och snabbt minskar rodnad. Den är formulerad med reishisvamp, havtorn och fermenterad chagasvamp. Köp här!

Mega-Mushroom Relief & Resilience Soothing Cream (650 kr/50 ml): ansiktskräm som boostar huden med fukt samtidigt som den lindrar irriterad hud. Ger huden ett skydd mot yttre faktorer. Köp här!

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Louice Tapper Florén

Louice Tapper Florén

Skribent och expert