Hoppa till huvudinnehåll
Hudvård

Produkterna som passar bra för oljig och aknebenägen hud

GLOSSYBOX
Skribent och expert4 månader sedan
View GLOSSYBOX's profile

Har du en hud som gärna producerar olja, har stora porer och finnar eller mörka fläckar efter akne? Då kan du testa Eucerins serie DermoPurifyer Oil Control som är speciellt framtagen för oljig och aknebenägen hud.  

Artikeln är i samarbete med Eucerin som medverkar i GLOSSYBOX april 2024.  

När det kommer till hudvård är den första och viktigaste riktlinjen att använda produkter som är anpassade efter just din hudtyp och hudtillstånd. Det som fungerar för en annan person, kan vara långt ifrån vad just din hud behöver.

Utgå först ifrån hudtyp, där det finns fyra grundtyper: torr, normal, blandhud och fet. Det är dina gener som avgör vilken hudtyp du har och det är ingenting som produkter eller liknande kan förändra. Hudtillstånd kan däremot variera beroende på olika interna och externa faktorer så som hormoner, mående, väderväxlingar och medicinering och kan skifta över tid. 

 I GLOSSYBOX april 2024 får några Glossies testa antingen ansiktskräm “DermoPurifyer Mattifying Fluid” eller ansiktsrengöringen “DermoPurifyer Triple Effect Cleansing Gel”. 

En fet hudtyp används för att beskriva en hud med förhöjd sebumproduktion, som kallas seborré. Tecken på att du har en förhöjd sebumproduktion är att huden är oljig och blank, har synliga porer och lätt får finnar.

Hudvårdsserien Eucerin DermoPurifyer Oil Control består av effektiva och skonsamma produkter som är anpassade för oljig och aknebenägen hud samt hud med mörka fläckar efter akne. De har utformats för att speciellt motverka de främsta orsakerna till aknebenägen hud så som mikroinflammationer, överskott av talgproduktion, pormaskar och bakteriell tillväxt.  

En fet hudtyp behöver återfuktande produkter, för att inte producera ännu mer olja.  

DermoPurifyer-serien innehåller milda men effektiva och vårdande produkter med bakteriehämmande egenskaper. Här hittar du rengöring, toner, serum, peeling och ansiktskrämer som ger en mattande effekt, minskar hyperpigmentering och reducerar finnar och blemmor samtidigt som de förhindrar att nya uppstår.  

Psst! Tänk på att en fet hudtyp också behöver återfuktande produkter. Att torka ut huden kommer nämligen ge motsatt effekt, då huden börjar producera mer olja för att kompensera fuktförlusten. Så var inte rädd för att addera fukt, men använd produkter som är anpassade efter din hudtyp.  

Läs mer om Eucerin DermoPurifyer Triple Effect Cleansing Gel 

 

Läs mer om Eucerin DermoPurifyer Mattifying Fluid

 

Köp månadens GLOSSYBOX!

Upptäck månadens GLOSSYBOX, fylld med fem skönhetsprodukter – direkt hem till dig!

GLOSSYBOX
Skribent och expert
View GLOSSYBOX's profile
glossybox