Hår

Skalpmassage: Så ger du hårbotten en avkopplande massage

Har du testat skalpmassage? Att lägga några extra minuter på din hårbotten kickar igång blodcirkulationen och kan reducera stress. Så här utför du hårbottenmassage på dig själv! 

Om du precis som oss, tycker att höjdpunkten med att gå till frisören är att få håret tvättat och hårbotten masserad – då kommer du älska det här! Det är nämligen möjligt att (nästan) utföra samma typ av behandling hemma på egen hand. Hårbottenmassage är inte bara härligt, utan har fler fördelar än så. Under morgonduschen kan det verka uppiggande och efter en lång och stressig dag kan det lätta på spänningar. 

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

Du som antingen har en oljig eller torr hårbotten kan också upptäcka positiva förändringar! Genom att fokusera på skalpen under tvätt säkerställer du att hårbotten rengörs ordentligt från smuts och produktrester. Det finns idag flera olika typer av produkter som exfolierar och tillför aktiva ingredienser till hårbotten, för att ge den bästa möjliga förutsättningar för ett frisk och välmående hår och hårbotten. 

Brushworks – Massaging Shampoo Brush

Guide skalpmassage: Så gör du!

1. Börja vid hårfästet i nacken och pressa fingrarna mot hårbotten medan du för dem upp mot bakhuvudet. Addera ytterligare tryck (utan att det gör ont) och massera med fingrarna i cirkulära rörelser.

2. Rör dig sedan högre upp på huvudet och upprepa de cirkulära rörelserna med fingrarna.

3. Flytta sedan händerna från toppen av huvudet till sidorna. Cirkulera fingertopparna mot hårbotten i någon minut.

4. Gå vidare till hårfästet och massera med små rörelser, börja i mitten och gå ut mot sidorna innan du återgår till mitten. Här finns det ofta spänningar så lägg lite extra tid på området.

5. Avsluta genom att kamma igenom hela håret med fingrarna.

WetBrush – Scalp Brush

Läs mer!
Tips! Så använder du torrschampo som ett proffs
Jag testade att exfoliera hårbotten med syra – och kommer aldrig sluta
Fukt för håret – produkten alla Glossies får testa i maj

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor