Hudvård

4 produkter som räddar torr, irriterad eller känslig hud

torr irriterad hud

Nu finns äntligen det amerikanska hudvårdsmärket Aveeno® i Sverige! I mer än 70 år har de tagit fram innovativa hudvårdlösningar för att både vårda och balansera huden. I fokus står en välmående hud, därför är många av deras produkter formulerade för att lugna torr hud. I månadens box får flera Glossies testa en produkt från Aveeno®, läs mer om den och tre till av deras produkter här.  

Artikeln är i samarbete med Aveeno® som medverkar i GLOSSYBOX oktober 2023.  

Amerikanska hudvårdsmärket Aveeno® har ända sedan starten 1945 haft havre som huvudingrediens. Deras grundare, bröderna Sidney och Albert Musher, upptäckte nämligen tidigt hur effektivt finmalt havre vårdar torr eller eksembenägen hud. Därefter har Aveeno®s produkter blivit populära i hemlandet USA, särskilt på sociala medier av både hudläkare och konsumenter. Sedan 2021 finns Aveeno® äntligen i Sverige med två av deras omtyckta serier: Skin Relief och Dermexa. Båda serierna bidrar till att hjälpa till att förbättra balansen i hudens naturliga mikrobiom. Dermexa-serien är särskilt framtagen för mycket torr, kliande, och eksembenägen hud medan Skin Relief-serien passar de med torr, irriterad eller känslig hud. Läs vidare om fyra produkter från Skin Relief-serien som är räddningen för torr och irriterad hud.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

Aveeno® Skin Relief – formulerat med prebiotiskt trippel havrekomplex (in vitro) för en hälsosam hud

torr irriterad hud

Havre har flera fördelar som hudvårdsingrediens. Bland annat hjälper den till att återfukta, bibehålla en skyddande hudbarriär och förhindra vattenförlust. Dessutom är det en fantastisk ingrediens för att lugna torr och irriterad hud samtidigt som den ger ett skydd mot externa faktorer. Sist men inte minst hjälper havre till att återställa hudens pH-värde. Majoriteten av produkterna (Moisturising Body Wash, Lotion och Hand Cream) i Aveeno®s Skin Relief-serie är framtagna med deras unika prebiotiskt trippel havrekomplex (in vitro), som består av havremjöl, havreextrakt och havreolja. Tillsammans återfuktar och lindrar de torr och irriterad hud, samtidigt som de stärker huden genom att förbättra hudens naturliga mikrobiom.

Fyra produkter från Aveeno® Skin Relief-serien som är räddningen för torr, irriterad hud eller känslig hud

Stärk huden och förbered den för vintern redan nu! Skin Relief-serien från Aveeno® är allt du behöver för att bibehålla en välmående hud trots den kallare säsongen. I serien finns fyra produkter: Skin Relief Body Wash, Skin Relief Moisturising Body Lotion, Skin Relief Body Oil Spray och Skin Relief Moisturising Hand. Tillsammans boostar de huden med fukt samtidigt som de hjälper till att stärka och återställa hudens naturliga hudbarriär.

1. Starta din kroppsrutin med Skin Relief Body Wash 

Starta hudvårdsrutinen i duschen med “Skin Relief Body Wash” från Aveeno (159 kr/500 ml), en kroppsrengöring som är fri från tvål och rengör skonsamt utan att torka ut huden. Den lugnar mycket torr hud och hjälper till att bibehålla balansen i hudens naturliga mikrobiom. Skaka väl innan användning, applicera på kroppen och skölj av.

torr irriterad hud

Köp Skin Relief Body Wash här!

2. Smörj sedan in kroppen med Skin Relief Moisturising Body Lotion eller Skin Relief Body Oil Spray 

I serien finns två produkter som återfuktar huden intensivt: bästsäljaren Skin Relief Moisturising Body Lotion (159 kr/300 ml) och Aveeno®s senaste nyhet Skin Relief Body Oil Spray (139 kr/200 ml).

Skin Relief Moisturising Body Lotion är en oparfymerad lotion med en oerhört lätt och kladdfri formula som går direkt in i huden. Med hjälp av sheasmör både lindrar och lugnar den torr och irriterad hud, samtidigt som den ger upp till 72 timmars återfuktning.* Applicera generöst på huden en gång om dagen.

* efter fyra veckors kontinuerlig användning.  

Köp Skin Relief Body Lotion här!

Skin Relief Body Oil Spray (139 kr/200 ml) lanserades i år och är en milt parfymerad kroppsolja som med havre- och jojobaolja återfuktar huden intensivt. Dessutom förbättrar den hudens elasticitet och textur medan lipider och fettsyror hjälper till att återställa hudbarriären. Enligt Aveeno® får du en mjukare och lenare hud efter bara en vecka. Kroppsoljan har en vegansk formula!* Spraya kroppsoljan två gånger om dagen på kroppen och massera in.

*innehåller inga ingredienser med animaliskt ursprung

Skin Relief Body Oil Spray lanseras inom kort!

3. Ta hand om dina torra händer med Skin Relief Moisturising Hand Cream 

Händerna är oftast den delen på kroppen som påverkas först av temperaturskiftningen, från varmare till kallare temperaturer. Om du brukar få torra, nariga händer under vintern kommer Skin Relief Moisturising Hand Cream från Aveeno® (89 kr/75 ml) vara räddningen! Handkrämen är oparfymerad och både återfuktar och lugnar mycket torra, irriterade eller känsliga händer. Den absorberas snabbt av huden utan att kladda och innehåller även vårdande sheasmör. Applicera dagligen på händerna och massera in, en liten klick räcker.

torr irriterad hud

I månadens box får vissa Glossies testa Skin Relief Moisturising Hand Cream från Aveeno® i fullstorlek!

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Louice Tapper Florén

Louice Tapper Florén

Skribent och expert