Makeup

Testa lösögonfransar? 5 tips för proffsig applicering

Vill du testa lösögonfransar? Det kan verka lite knepigt att applicera dem men tänk om! Med Eylures tips för lösögonfransar tar du enkelt din makeup-look från vardag till fest! 

Långa, definierade fransar med mycket volym går aldrig ur tiden. Däremot kan det behövas lite hjälp på traven för att uppnå just den looken. Mascara är ett bra första steg men om du vill satsa lite extra på att framhäva dina ögon – testa lösögonfransar! Det kanske verkar som något krångligt som bara makeup-artister har koll på, men tänk om. Med de här knepen för lösögonfransar är det enkelt att bli proffs på egen hand.

I GLOSSYBOX oktober 2021 fick några Glossies testa lösögonfransar från Eylure. Vill du också överraska dig själv med minst fem nya beautyprodukter varje månad? Signa upp dig på GLOSSYBOX och upptäck känslan av julafton en gång i månaden. Läs mer om vårt senaste erbjudande här! 

Lösögonfransar tips 1: Klipp till fransarna

Även om lösögonfransar passar alla ögonformer, kan de också behöva klippas till lite för att passa perfekt för just dig. Lägg fransbandet längs med din fransrad, utan något lim på, och se om det sticker ut något av fransbandet utanför dina naturliga fransar. Klipp försiktigt bort den delen med en liten sax. Om du inte vill applicera en hel rad med fransar kan du också klippa upp fransbandet i mindre delar. Att bara applicera några fransar längst ut på fransraden ger en mer naturlig look.

Lösögonfransar tips 2: Mjuka upp fransbandet

För att det ska bli enklare att applicera fransarna, och för att de ska smälta in bättre med dina naturliga fransar, kan du mjuka upp fransbandet först. Rulla fransbandet runt en smal makeup-pensel eller ditt finger så blir de sedan mer lättarbetade vid applicering.

Lösögonfransar tips 3: Applicera mascara

Ska du applicera mascara före eller efter fransarna? Svaret är både och! Börja med ett tunt lager mascara, så att lösögonfransarna smälter ihop naturligt med dina fransar. Avsluta med ytterligare ett lager mascara.

Lösögonfransar tips 4: Spegel underifrån 

Om du ska applicera fransarna framför en spegel som är uppsatt på väggen är det lätt hänt att det uppstår en glipa mellan din fransrad och fransbandet, då sättet du vinklar ögat på (för att kunna se dig själv) gör det svårare att få till en precis applicering. Testa istället att placera en spegel på ett bord (eller som du håller i handen) och som du tittar ner i när du applicerar fransarna – för bästa möjliga vinkel.

Lösögonfransar tips 5: Rengör efter användning

Om du vill använda fransarna flera gånger är det viktigt att rengöra dem efteråt, för längre hållbarhet. Börja med att dra av fransarna längst ut på fransraden. Använd en pincett för att försiktigt avlägsna rester av limmet på fransbandet. Lägg sedan fransarna på en bomullspad och rengör dem med en tops dränkt i makeup-remover. Avsluta med att borsta igenom fransarna så håller de sig fluffiga och fina till nästa användning.

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor