Hoppa till huvudinnehåll
Hudvård

Därför behöver du introducera syror i hudvårdsrutinen

Louice Tapper Florén
Skribent och expert9 månader sedan
View Louice Tapper Florén's profile
syror
Efter en lång sommar med sol och bad behöver din hud en omstart. Genom att introducera AHA-, BHA- och PHA-syror i din hudvård förbereder du effektivt huden för hösten, och trollar snabbt fram ny lyster.Artikeln är i samarbete med Neutrogena som medverkar i GLOSSYBOX september 2023.Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

Neutrogena är välkända för att ta fram hudvårdsprodukter som hjälper din hud att både se och kännas mer välmående. Deras serie Clear & Defend+ består av en ansiktsrengöring och ett serum som tillsammans ger en klarare hud och motverkar orenheter med hjälp av AHA­, BHA­ och PHA-­syror. De tre syrorna har var för sig kraftfulla välgörande egenskaper och tillsammans blir de en perfekt kombo som exfolierar och förebygger. De ger din hud en välbehövlig nystart till hösten!

syror

Vilka fördelar finns det med att introducera syror?

AHA-syra – Alpha hydroxy Acid: finns ofta naturligt i frukt, mjölk och sockerrör. Den ökar omsättningen och nybildningen av nya celler i översta hudlagret, vilket jämnar ut hudens nyansskillnader och blemmor och ger huden ny lyster.

PHA-syra – Polyhydroxy Acid: rengör porerna på ett skonsamt sätt och ger huden en finare textur. Du får även ny lyster och ett skydd mot yttre faktorer. Har större molekyler än AHA­ och BHA­syror vilket gör att den inte penetrerar lika djupt in i huden, och passar därmed en med känslig hud.

BHA-syra – Beta Hydroxy Acid: salicylsyra som har välkända effekter för att motverka och förebygga finnar. Oljelöslig syra som avlägsnar talg och exfolierar döda hudceller.

Går det bra att kombinera AHA-, PHA- och BHA-syror vid samma tillfälle?

Att använda olika produkter i samma rutin, som innehåller dessa syror, kan vara alldeles för starkt för huden. Om en produkt innehåller dessa syror tillsammans har varumärket formulerat dessa på ett sätt så att de går att användas tillsammans. Neutrogena har inte bara endast undersökt effektiviteten av formulan utan även säkerheten i en klinisk studie under uppsikt av hudläkare. Under studierna visade resultaten att produkterna är effektiva i att förhindra orenheter under en 12 veckors period. Under denna studie visade sig även att formulan hade en hög tolerans och mottogs väl av alla som testade dem.

Alla Glossies får testa i september!

Under locket på septemberboxen får alla Glossies antingen testa "Clear & Defend+ Facial Wash" eller "Clear & Defend+ Daily Serum". Vilken produkt hoppas du på att få i din box?

"Clear & Defend+ Facial Wash" rengör effektivt huden, förebygger orenheter och minskar synligheten av märken efter akne. Ger huden en härlig lyster! Ansiktsrengöringen är formulerad med en kraftfull blandning av BHA­, AHA­ och PHA­syror.

Använd så här: Pumpa ut en liten mängd på händerna, tillsätt vatten och massera försiktigt på blött ansikte. Skölj noggrant. Börja med att använda ansiktsrengöringen en gång om dagen, efter ett tag kan du använda den två gånger per dag om du önskar. Minska användningen till en gång om dagen eller varannan dag om torrhet eller fjällning uppstår.

syror
Köp Clear & Defend+ Facial Wash från Neutrogena® (99 kr/200 ml) här!

"Clear & Defend+ Daily Serum" är ett lätt serum för daglig användning som innehåller AHA­, BHA­ och PHA­-syror. Genom att effektivt rensa porer från orenheter har formulan i kliniska test visat att den minskar synligheten av märken efter akne. Daglig användning av serumet ger dig en jämnare hudton och ny lyster.

Använd så här: Gör först ett test med serumet på ett litet hudområde (till exempel armen) de första tre dagarna. Om du inte får en reaktion under dessa dagar kan du applicera ett tunt lager på rengjort ansikte. Efter ett par dagars användning kan du applicera serumet två gånger per dag. Minska användningen till en gång om dagen eller varannan dag om torrhet eller fjällning uppstår.

syror
Köp Clear & Defend+ Daily Serum från  Neutrogena® (99 kr/30 ml) här!

 

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Louice Tapper Florén
Skribent och expert
View Louice Tapper Florén's profile
glossybox