Hudvård

Så fungerar kollagenpulver för huden

Hudvårdsprodukter må vara effektivt för att ta hand om, och förbättra, huden. De jobbar däremot bara på hudens yttersta lager. Genom att kombinera det som står i badrumsskåpet med det du äter eller dricker så får du bästa möjliga förutsättningar för en strålande hy. Med det naturliga och effektiva kollagenpulvret från Oslo Skin Lab, ”The Solution Beauty Collagen”, boostar du din hud inifrån. Efter regelbunden användning reduceras rynkor och celluliter.

Artiklen är i samarbete med Oslo Skin Lab som medverkar i GLOSSYBOX mars 2022. 

När man talar om hudvård läggs ofta stort fokus på yttre faktorer, men med The Solution Beauty Collagen från Oslo Skin Lab får du en naturlig och effektiv hudvård inifrån. Pulvret bidrar till ökad spänst i huden med en dokumenterad effekt på rynkor och celluliter. The Solution Beauty Collagen hjälper till att öka hudens elasticitet och ge en slätare hud med mindre rynkor med reducerat rynkdjup efter bara åtta veckor.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

De fantastiska resultaten bekräftas av flera solida studier som har publicerats i medicinska tidskrifter, vilket du kan läsa mer om på osloskinlab.se. Ett paket består av 28 dagsdoser à 2,5 gram kollagenhydrolysat i pulverform. Att kollagenet är hydrolyserat innebär att det har brutits ned till mindre beståndsdelar som kroppen kan tillgodogöra sig. Kollagenet är 100 procent naturligt från animaliska källor utan tillsatser eller konstgjorda smakämnen.

Du kan inta pulvret genom att blanda ner det i valfri dryck eller strö över maten. Kollagenpulvret har en neutral smak och löses upp i vätska på bara några minuter. Vi rekommenderar att du testar pulvret i en välsmakande morgonsmoothie för bästa start på dagen!


I GLOSSYBOX mars 2022 får några Glossies testa The Solution Beauty Collagen från Oslo Skin Lab. 

Frågor & svar om Oslo Skin Lab kollagenpulver

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein som finns naturligt i kroppen. Från 30-årsåldern minskar kollagennivån i kroppen med cirka en till två procent per år. Kollagen är den enskilt viktigaste faktorn för att hålla rynkor borta och bevara hudens spänst och elasticitet.

Vad är Oslo Skin Lab – The Solution Beauty Collagen?

Det är ett kollagenpulver som tas oralt och som verkar på huden inifrån. Produkten passar för alla hudtyper och motverkar hudens åldran- de och reducerar fina linjer och rynkor. Kollagen verkar faktiskt på all hud på kroppen, även på celluliter.

Hur ofta ska jag inta The Solution Beauty Collagen?

För bästa effekt bör kollagenpulvret intas dagligen. Studierna av ansiktshuden pågick under åtta veckor, medan cellulitstudien pågick under sex månader. Om du glömmer en dag eller två gör ingenting, men om du slutar helt kommer effekterna gradvis att minska. Det spelar ingen roll vilken tid på dagen pulvret tas. Genom att inta kollagenet på detta sätt behandlar man all hud – både på kroppen och i ansiktet. Även om studierna är gjorda på åtta veckor så behöver du ibland använda produkten längre för att se resultat, det är individuellt och beror till exempel på ålder samt utgångsläget på huden.

Vad är skillnaden på kollagen i krämer som jag smörjer på huden och kollagenpulver jag dricker?

Det finns studier som visar signifikant effekt på huden när du äter eller dricker Versisol-kollagen. Det är detta kollagen som används i The Solution. Genom att inta kollagenet på detta sätt behandlar man all hud – både på kroppen och i ansiktet.

Kan jag göra något för att reducera mina celluliter?

Alla vuxna kvinnor har celluliter, vissa mer än andra. Övervikt och livsstil har betydelse men också arv och hormonnivåer i kroppen. Det alla inte vet är att kollagennivån i kroppen har stor betydelse för hur framträdande celluliterna är. Kollagen utgör en stor del av kroppens bindväv och är därmed en mycket viktig faktor för att stärka hudens struktur. Studier visar att kollagenet i The Solution kan reducera celluliter signifikant inom loppet av sex månader.

Inte redan en Glossie? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig här! 

Läs mer!
GLOSSYBOX mars 2022: Unboxing Glossy Wonderland
Tips! Så applicerar du brun utan sol som ett proffs
Liquid highlighter: 7 olika sätt att använda produkten

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor