Hudvård

Vad är toner? Allt du vill veta om det magiska ansiktsvattnet!

En hudvårdsprodukt med samma konsistens som ett vatten – vad gör egentligen en toner för huden? Vi berättar mer om toners, och hur du använder dem!

Artikeln är i samarbete med Babor som medverkar i GLOSSYBOX augusti 2022.

Många tänker att det som vi idag kallar för toner inom hudvård, är det samma som för några år sedan var det som hette ansiktsvatten. Ansiktsvatten må fortfarande vara den svenska översättningen, vilket kan göra det hela ganska förvirrande, men i själva verket används den här typen av produkt idag på ett lite annorlunda sätt.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här! 

Hur använder jag en toner?

Dagens toners är nämligen det första steget i hudvårdsrutinen efter att du har rengjort huden. När du applicerar toner ska huden med andra ord vara helt ren, då en toner inte ska hjälpa till att rengöra. Istället är ofta dess främsta syfte att balansera hudens fuktbalans, men många gånger innehåller de också aktiva eller exfolierande ingredienser som kan jobba på specifika hudtillstånd. Det finns en toner för alla!

Babors Cleanformance Herbal Balancing Toner förebygger problemhud, minskar porernas synlighet och ger huden en matt finish.

Varför ska jag använda en toner?

Genom att hitta en toner som passar just din hud och därefter använda den regelbundet kan du se stor skillnad på din hy. Inte minst vad gäller hudtexturen, torrhetsrynkor och porer. Många upplever att en toner kan ersätta serum, för en fortsatt minimalistisk rutin, medan andra gillar hur produkterna kompletterar varandra och utgör en effektiv hudvårdsrutin (att applicera en toner tar bara några sekunder extra, så den kräver inte massor av extra tid).

Toners går att applicera med bomullspad eller genom att klappa in produkten direkt på huden. 

Som tidigare nämnt finns det toners som exfolierar huden, både med AHA och BHA, vilket är att föredra när du till exempel vill trolla fram mer lyster och jämna ut hudtonen. Tänk dock på att dessa inte ska användas varje dag. Andra toners kan du däremot applicera både morgon och kväll. Just appliceringen sker med hjälp av en bomullspad som du sveper över ansiktet, alternativt att du häller ut tonern i handflatorna som du klappar ihop och sedan fördelar över ditt ansikte. Babor har den senaste tiden lanserat tre olika toners, vilken av dessa passar dig bäst?

3 toners från Babor!

BHA/AHA Resurfacing Toner:
Milt exfolierande ansiktsvatten som avlägsnar gamla hudceller och gör huden ren på djupet. AHA, BHA och PAD ökar cellförnyelsen och ger en jämnare hud med frisk lyster. Använd två till tre gånger i veckan, inte mer än fyra veckor i rad (ta sedan en paus).

Retinol Wrinkless Toner:
Innovativ kombination av lågmolekylär hyaluronsyra och retinol. De aktiva ingredienserna minskar fina linjer och gör huden slätare vid regelbunden användning. Talgproduktionen balanseras och blemmorna hålls borta. Kan användas både morgon och kväll, dock inte tillsammans med andra produkter med retinol.

Cleanformance Herbal Balancing Toner:
Fullmatad med aktiva ingredienser som prebiotika, trollhassel, aloe vera och salviaextrakt samt eteriska oljor av rosmarin och neroli som tillsammans jobbar för att stärka hudbarriären. Förebygger problemhud, minskar porernas synlighet och ger huden en matt finish. Baserat på 95 procent ingredienser av naturligt ursprung.

Läs också: Så väljer du rätt ampuller från Babor för just dig

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor