Hudvård

Hur miljövänlig är din rakhyvel? Välj en av återvunnet material nästa gång! 

miljövänlig rakhyvel

BIC är inte bara en av världens största tillverkare för rakhyvlar, de utvecklar ständigt sina produkter för att göra dem mer hållbara. Redan nu har de två miljövänliga rakhyvlar: BIC Click 5 Soleil och BIC Bamboo. Läs vidare för att få reda på varför du borde välja en miljövänlig rakhyvel! 

Artikeln är i samarbete med BIC som medverkar i GLOSSYBOX maj 2023.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

Att din rakhyvel även ska vara miljövänlig kanske inte nödvändigtvis står på din kravlista när du ska köpa en ny – men det borde det! Vi har bara en planet och vi behöver alla hjälpas åt för att minska vår klimatpåverkan. Några som har insett det här är BIC, kända som en av världens största tillverkare av rakhyvlar. Ingen kan göra allting men vi har alla möjlighet att göra små medvetna val, som att välja en miljövänlig rakhyvel med mindre avtryck på klimatet. 

BIC har ett stort miljöfokus i sin verksamhet. De jobbar just nu med flera ambitiösa mål för att minska deras klimatavtryck och utvecklar ständigt sina produkter för att göra de mer miljövänliga. Om två år ska alla deras förpackningar bestå av återvunnet material och 2030 ska produkterna bestå av 50 procent återvunnen plast. Redan nu har de två miljövänliga rakhyvlar: BIC Click 5 Soleil och BIC Bamboo som båda två är flergångshyvlar. En flergångshyvel är mer miljövänlig än en engångshyvel eftersom du bara behöver köpa till nya rakblad, istället för en helt ny hyvel. 

BIC Click 5 Soleil – påfyllningsbar rakhyvel med handtag i 40% återvunnet material

miljövänlig rakhyvel

”Click 5 Soleil” från BIC (69 kr/1 handtag + 2 blad) är en fembladig rakhyvel som är designad för att ge en slätare och närmare rakning. Handtaget är gjort av 40 procent återvunnet material och har ett gummigrepp för att ge ökad kontroll när du rakar. Den kommer i en 100 procent återvinningsbar förpackning som är tillverkad i en 80 procent återvunnen kartong, som ersatte en tidigare plastförpackningen Det rörliga huvudet glider lätt längs kroppens alla konturer för en felfri rakning varje gång. Dessutom har den en smörjande remsa med aloe vera och kokosmjölk som vårdar huden. 

I månadens box får vissa Glossies testa ”Click 5 Soleil” från BIC! 

BIC Bamboo – BICs första koldioxidneutrala produkt

miljövänlig rakhyvel

BICs senaste tillskott “BIC Bamboo” (119 kr/1 handtag + 2 blad) är deras första certifierade koldioxidneutrala produkt med ett handtag gjort av bambu från ansvarsfulla källor. Många ser bambu som framtidens standardmaterial eftersom det behöver ytterst lite resurser och växer snabbt. Rakhyveln har en 100% återvinningsbar förpackning gjort av 50% återvunnet papper. Utöver att den är miljövänlig säkerställer den en extremt nära rakning tack vare rakbladets fem rörliga blad. Rakhyveln är dessutom utrustat med ett precisionsblad som gör det enklare att komma åt på mer besvärliga områden. Den är också deras första unisex-rakhyvel! 

Tävling med BIC!

Under maj månad kommer vi ha en tävling på vår Instagram tillsammans med BIC! Håll utkik på vår Instagram @glossybox_sweden! Här kommer snart mer information om hur du deltar i tävlingen. 

Starta din GLOSSYBOX-prenumeration!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!

  Louice Tapper Florén

Louice Tapper Florén

Skribent och expert