Hudvård

Niacinamid – därför borde du inkludera poweringrediensen i din hudvårdsrutin!

niacinamid

Om du ska lägga till en hudvårdsprodukt i din rutin i år bör den innehålla poweringrediensen niacinamid! Vi ser den i allt från ansiktsserum till hårvård och det är något som alla pratar om just nu. Läs vidare för att få reda på varför niacinamid är så hypat.

Låt oss göra en djupdyktning i niacinamid och varför du borde inkludera poweringrediensen i din skönhetsrutin! Den löser flera olika hudproblem och har även börjat dyka upp som nyckelingrediens i hårvård. I den här artikeln fokuserar vi på hur niacinamid kan komplettera din hudvårdsrutin.

Vad är niacinamid?

Niacinamid är en aktiv form av B3-vitamin och antioxidant som både är effektiv är snäll mot huden. Bland annat är den känd för dess lugnande och reparerande egenskaper. Faktum är att i princip alla hudtyper kan använda produkter med niacinamid. Vitaminen finns naturligt i mycket av det som vi äter till vardags så som ägg, gröna bönor, fisk och mjölkprodukter. För att vitaminen ska ha störst effekt på din hud räcker det dock inte att enbart inkludera den i din kost. Det bästa, och enklaste, sättet är att använda hudvårdsprodukter som innehåller niacinamid.

Varför är niacinamid så hypat och vad gör den?

Att hela internet älskar och hypar niaciamid så mycket just nu har framförallt två anledningar. Dels kan de flesta använda produkter som innehåller poweringrediensen. Dessutom har den en nästintill magisk effekt på flera olika hudproblem. Niaciamid är helt klart en multi-tasker och har en lång lista på positiva resultat den kan ge. Här är några av niaicinamids egenskaper:

  • Om du har en fet hudtyp med benägenhet till acne kan niacinamid regulera överflödigt fett vilket i sin tur kan minska förstorade porer. En studie som publicerades i International Journal of Dermatology visade dessutom att ett högt koncentrat av niacinamid på fyra procent hjälpte mot acne nästintill lika mycket som en receptbelagd kräm.
  • Niacinamid har även fantastiska anti-age egenskaper. Bland annat stärker den hudens elasticitet och minkar fina linjer samtidigt som den ökar hudens egna produktion av ceramider för att bibehålla fukten.
  • Dessutom verkar den antiinflammatoriskt, skyddar mot externa faktorer så som värme och kyla och ger mer lyster.

Tre produkter med niacinamid som du borde testa

Jorgobé – Niacinamide Serum

Under locket på GLOSSYBOX februari finns ”Niacinamide Serum” från Jorgobé i resestorlek. Serumet är formulerat med fem procent av niacinamid som återställer den naturliga balansen i huden, jämnar ut huden och minskar pigmentfläckar samt rodnad. Dessutom innehåller den allantoin och hyaluronsyra som lugnar samt balanserar hudens naturliga återfuktning. Köp i full-size här!

Med koden glossybox30 får du just nu 30 % rabatt på ett helt köp på jorgobe.com. Giltig t.om. 15 april 2023.

Niacinamide Serum, Jorgobé, 249 kr/50 ml – Köp här!

Emma S – Treatment Niacinamide Formula

Om du vill minimera porerna och vill ha en klarare hy bör du testa ”Treatment Niacinamide Formula” från Emma S. Det här är en gelkräm med fyra procent niacinamid som du använder innan serum samt dag- eller nattkräm. Utöver att ge dig en klarare hy stärker den hudbarriären och jämnar ut huden. Den är formulerad med hyaluronsyra och saliciylsyra som tillsammans återfuktar, motverkar orenheter och ger en härlig glow. Passar även de med känslig hud. Köp gelkrämen här!


Treatment Niacinamide Formula, Emma S, 349 kr/60 ml – Köp här!

Murad – Retinol Youth Renewal Night Cream

”Retinol Youth Renewal Night Cream” från Murad är en lyxig nattkräm som innehåller en kraftfull formula med retinol, niacinamid och peptider. Den ger en klarare och jämnare hud samtidigt som den stärker hudbarriären och minskar synligheten av fina linjer. Resultatet är en hud som känns tightare och mer lysterfull. Köp nattkrämen här!

niacinamid
Retinol Youth Renewal Night CreamMurad, 976 kr/50 ml – Köp här!

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


Louice Tapper Florén

Louice Tapper Florén

Skribent och expert