Wellness

Therése Lindgren om skönhet, Indy Beauty och självkärlek

Hon är drottningen av Youtube och driver framgångsrikt det veganska skönhetsmärket Indy Beauty. I en exklusiv intervju med GLOSSYBOX berättar Therése Lindgren om vad skönhet betyder för henne och om det personliga mottot Love Yourself.

Therése Lindgren visar oss de nya makeup-produkterna från hennes eget märke Indy Beauty. Varje produkt har fått sitt namn efter någon av hennes följare, som en hyllning och ett tack till just den personen. Vi befinner oss bland citronträd, olivbuskar och palmer på Ulriksdals Slottsträdgård för fotograferingen. Några nyfikna besökare stannar till för att se vad som försiggår i växthuset. Det har blivit många fotograferingar för Therése sedan hon 2013 startade sin Youtubekanal, som i dag är en av Sveriges största. Men början på hennes resa var långt ifrån lätt och startade med en lång sjukskrivning.

– Jag hade pressat mig själv alldeles för hårt i min yrkesroll som mediesäljare och vänt dövörat till när min kropp signalerat genom panikattacker. Under sjukskrivningen blev Youtube en härlig verklighetsflykt för mig. Att få drömma sig bort bland alla ytliga, lättsamma och glittriga skönhetsvideos var befriande, och när jag väl började må bättre testade jag att filma och publicera en sminkvideo själv och fastnade totalt för redigeringen. Sedan den dagen har jag varit fast!

“Skönhet är inte särskilt viktigt för mig, men däremot tycker jag att det är kul! Det är ett intresse och en stund av självkärlek.”

Varför tror du att så många följer dig?
– Delvis tack vare en bra timing, jag startade min kanal på Youtube precis innan den stora massan hade hittat dit. Jag publicerar dessutom ofta och har gjort det utan undantag i fem år. Dessutom är jag duktig på att förutspå trender! Men framförallt tror jag att jag fått många följare för att jag brinner för det jag gör. Jag är världens Youtubenörd som dagligen spenderar timmar på plattformen. Jag älskar, älskar, älskar att redigera och brinner verkligen för att väl förvalta det här fönstret jag har.

Att Therése är populär råder det inga tvivel om. Varje gång vi på Glossybox frågar er prenumeranter vem ni helst vill se ett boxsamarbete med hamnar hon högt upp på listan. Därför är vi extra stolta att Therése frontar månadens veganska box.

Vad gillar du bäst med Glossybox?
– Det jag älskar med Glossybox är samma sak som jag älskar med Youtube – att man helt kan förlora sig och drömma sig bort som till en annan värld. Det låter ju superpretentiöst när jag uttrycker mig så, det förstår jag, men så är det åtminstone för mig. När jag öppnar boxen försvinner allt annat för en sekund och jag är hundra procent engagerad i produkterna framför mig. Det är en härlig känsla att få förlora sig på det sättet!


Beställ majboxen GLOSSYBOX x Therése Lindgren för endast 159 kronor. Fem handplockade, hundra procent veganska skönhetsprodukter. Klicka här!

Förra året startade du ditt eget skönhetsmärke – Indy Beauty. Hur gick det till?
– Det korta och enkla svaret är att både jag och mina följare saknade prisvärda, tillgängliga, veganska skönhetsprodukter som verkligen fungerar. Det lite längre svaret är att jag dessutom ville göra någonting på mitt sätt. Som innehållsskapare, eller influencer, har du många samarbeten där du förhåller dig till någon annans vision. Jag kände att det var dags för mig att få forma min egen vision och produkt. Att få vara med och påverka varenda liten detalj och göra det precis som jag vill, och då var lösningen att starta ett eget företag. När jag sedan träffade det företag som nu tillverkar Indy Beautys produkter så kändes det klockrent. Vi har nu funnits på marknaden i drygt ett år och det är det roligaste och mest krävande jag någonsin gjort.

Vad utmärker produkterna från Indy Beauty?
– Framförallt att våra produkter är 100 procent veganska och certifierade av Djurens Rätt. Dessutom innehåller de kvalitetsingredienser som har godkänts av apotekens strikta krav och är prisvärda.

Vilka är dina personliga favoriter från Indy Beauty?
– Jag älskar våra highlighters! De är så fina med solbrännan för att få extra glow på kindbenen, brynbenen och näsryggen. När jag tog fram dem var det viktigt att de skulle vara högpigmenterade och hålla länge. Jag vill även lyfta våra liquid lipsticks. Förutom att jag älskar färgerna, ger de en matt finish och sitter verkligen som berget. Jag kan applicera liquid lipstick på morgonen och det sitter kvar i slutet av dagen! Sedan måste jag nämna vår ansiktsmist, med vitamin C, hyaluronsyra och superantioxidanter som hjälper huden skydda sig mot blue light. Jag brukar använda den för att fixera smink, men den är också perfekt att svalka huden med efter en dag på stranden.

Vad innebär mottot ”Love Yourself”?
– Jag ville redan från start använda Indy Beauty för att lyfta fram mina egna erfarenheter av psykisk ohälsa och hjälpa andra i samma sits. Skönhetsbranschen har traditionellt sett matat oss med ouppnåeliga skönhetsideal och ambitionen är att Indy Beauty ska vara motsatsen till detta. Skönhetsprodukter kan aldrig bota psykisk ohälsa men jag vill uppmuntra människor att tänka positiva tankar om sig själva. Love yourself ska helt enkelt fungera som en påminnelse.

Hur kan vi bli bättre på att ta hand om oss själva?
– Skönhet ska vara någonting positivt och jag tycker att man ska ta hand om sig själv på det sätt som får en att må bra. Mitt tips är därför att vara snäll mot sig själv och inte pressa sig själv för hårt.

Vad är nästa steg för Indy Beauty?
– När vi ska ta fram nyheter lyssnar vi alltid på vad mina följare vill ha. Vi har en panel med 8000 personer som vi regelbundet gör undersökningar med för att vara säkra på att vi tar fram vad som efterfrågas på marknaden, så om du vill ha ledtrådar om vad vi ska lansera är det ett bra tips att följa mig och Indy Beauty i sociala medier. Jag kan i alla fall avslöja att min nästa stora lansering börjar på ”h”.

Hur började ditt skönhetsintresse?
– Egentligen med Youtube. För mig var det en här- lig stund att få släppa alla tråkiga måsten i det verk- liga livet och bara drömma sig bort bland glittriga nagellack, skimriga skuggor och fina läppstiftshylsor på Youtube. Jag älskar min stund i badrummet varje morgon och kväll när jag smörjer, rollar, kammar och duttar. Det är så avslappnande och nästan terapeutiskt!

Hur viktigt är skönhet för dig?
– Skönhet är inte särskilt viktigt för mig, men däremot tycker jag att det är kul! Det är ett intresse och en stund av självkärlek. En snygg läppfärg piggar upp, en ny doft kan förändra min sinnesstämning, att få applicera en ansiktsmask och smörja in med ansiktsolja är att ta hand om mig själv. Så nej, skönhet är inte ”viktigt” för mig, men däremot gör skönhetsrutinerna och resultatet något med min insida som jag tycker om.

Har du några sommarplaner?
– I sommar har jag och min fästman Anders bland annat hyrt en sommarstuga där vi planerar att spendera en vecka eller två tillsammans med familj och våra hundvalpar Rasmus och Ronja. Jag planerar också att skriva klart min tredje bok i sommar och kan inte föreställa mig en bättre skrivplats än en ensam brygga i skärgården tillsammans med min familj.

 

Beställ veganska GLOSSYBOX x Therése Lindgren du med – klicka här! ❤️

 

Text Stina Ljungmark Fotograf Pernilla SjöholmGLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor