Hudvård

Allt om Pixis lystergivande ansiktsvatten

Allt om Pixis lystergivande ansiktsvatten

Låt oss presentera en riktig kultprodukt när det kommer till hudvård – Glow Tonic från Pixi! Det bästa av allt? Du får testa den i december! Läs vidare för att lära dig allt om Pixis lystergivande ansiktsvatten.

Artikeln är i samarbete med Pixi som medverkar i GLOSSYBOX december 2022.

Gillar du också att testa nya beautyprodukter varje månad? Läs mer om vårt senaste erbjudande och signa upp dig på GLOSSYBOX här!

5 vanliga frågor och svar om Glow Tonic: allt om Pixis lystergivande ansiktsvatten som du behöver veta

När ska jag använda Glow Tonic i min hudvårdsrutin? 

Du kan använda den båda morgon och kväll, men det räcker gott och väl med en gång om dagen med tanke på att den har exfolierande effekt. Se även över vilka andra produkter som du använder då Glow Tonic innehåller fem procent glykolsyra. Därför bör den inte kombineras med andra syror i samma rutin, med risk för att skada hudbarriären. Applicera efter rengöring och följ upp med serum (om du använder det) och ansiktskräm. Som alltid när du använder syror är det SPF under dagtid som gäller! 

Vad är glykolsyra?

Glykolsyra är en av många AHA-syror och utvinns naturligt ur socker från olika växter, frukter eller mjölkprodukter. Glykolsyra har den minsta molekylstorleken av alla AHA-syror vilket innebär att den bäst kan penetrera huden och leverera effektiva resultat. 
 
Vad gör Glow Tonic för huden?  

Eftersom produkten innehåller glykolsyra har den först och främst en exfolierande effekt. Det gör att den bidrar till hudens cellförnyelse, minskar porernas synlighet, suddar ut fina linjer och, sist men inte minst, ger den en klar hy med massor av lyster. 

Hur applicerar jag Glow Tonic?  

Glow Tonic är en exfolierande toner som har samma konsistens som vanligt vatten. Det går utmärkt att svepa produkten över ansiktet med en bomullspad men tänk på att bomull suger åt sig mycket av vattnet och gör att det inte räcker lika längre. Du kan istället applicera Glow Tonic direkt i ansiktet genom att hälla ut några droppar i handflatan, klappa ihop händerna och sedan fördela över ansiktet med handflatorna.  

Passar Glow Tonic min hudtyp?  

De allra flesta, och även de med känslig hud, kan dra fördel av ansiktsvattnet. Produkten innehåller visserligen glykolsyra men det är i en relativt låg dos som gör att den fungerar på olika hudtyper. Om du upplever att din hud reagerar på tonern, testa att använda den mer sällan. Du kan känna hur huden pirrar när du börjar använda den. Det är helt normalt när det kommer till AHA-syror men det ska inte göra ont eller svida.  

Visste du att…  
… Londonbaserade PIXI grundades för över 20 år sedan av den svenska makeup-artisten Petra Strand? 

Allt om Pixis lystergivande ansiktsvatten

GLOSSYBOX december: Alla Glossies får testa!
Glow Tonic, Pixi, 299 kr/250 ml. 

Signa upp dig idag och få en GLOSSYBOX fylld med skönhet hemskickad varje månad. Upptäck fem noggrant utvalda produkter en gång i månaden. Du får också förtur till lanseringarna av våra exklusiva limited edition-boxar (med ett förmånligare pris)!

Läs mer!


GLOSSYBOX

GLOSSYBOX

Beauty Editor